Европа възнамерява да забрани износа на смартфони за Русия

0
Забрана за европейските компании да оказват IT услуги за клиенти от Русия
Забрана за европейските компании да оказват IT услуги за клиенти от Русия

Забрана за европейските компании да оказват IT услуги за клиенти от Русия

В края на миналата седмица редица страни от Европейския съюз предложиха в новия пакет санкции, които ще бъдат наложени на Русия, да бъдат блокирани доставките на различни високотехнологични стоки и услуги, включително смартфони, лазерно оборудване и радари. Има и клауза, която забранява на европейските компании да извършват каквито и да било IT услуги на руски клиенти, пише KALDATA.

Изданието EUObserver уточни какво ще включва следващия пакет европейски санкции:

  • Забрана на износа за Русия на каквито и да било смартфони плюс още десетки високотехнологични продукти – радари, лазери и други.
  • Изключване от банковата система SWIFT на Газпромбанк, Росбанк и Тинкофф.
  • Забраняване продажбата и импорта на диаманти от Русия.
  • Забрана на съвместната работа с Русия в областта на ядрената енергетика.
  • Забрана за европейските компании да оказват IT услуги за клиенти от Русия.
  • Спиране на материалите за телевизионните канали НТВ-Мир, РЕН ТВ и Русия-1, както и уеб сайтовете NewsFront, SouthFront, Katehon, Фонда за стратегическа култура и ИнфоРос.

С новия пакет от санкционни мерки изцяло са съгласни правителствата на Полша, Ирландия, Латвия, Литва и Естония, включително с ограничението на операциите с криптовалути, както и забрана за използването на антивирусните решения на Kaspersky Lab. 

За да влезе в сила новия пакет от ограничителни мерки е необходимо той да получи поддръжката на всичките 27 страни от Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ...
    Интересно пък какви марки телефони се внасят в Русия от Европейския съюз. Nokia — не, правят се в Китай. Ericson вече направо не съществува като марка, а Sony къде произвеждат телефоните си, няма значение, но всички се досещаме, че не е в ЕС. Alcatel и те се правят в Китай. Какво ли въобще се произвежда в Европейския съюз, че да се забрани вноса му в Русия?
  • 1
    2
    ||:L;;
    хахахах, политическото джудже европа скача на най-голямата държава по територия на планетата, а европа е вече икономическо джудже, силно зависимо от сащ... А европа се натяга на сащ, но сащ пострада по-малко, отколкото европа. :}
  • 3
    1
    Гошо куче лошо
    Санкция № 635: Забранява се използване на буквата R/P в целия европейски съюз. Санкция № 636: Забранява се русия цвят на косата само в България, заради сходството на думите с Русия. Санкция № 637: Забранява се и Украинския, защото е много близък до Руския. От сега нататък ще се говори само на: Латински или Есперанто. Санкция № 638: Събираме всички книги на Руски в цяла европа и ги горим в ТЕЦ-овете и от там ползваме тока. Каквото остане ритуално се изгаря под звуците на химна на АЗОВ ....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари