Евродепутат: Трябва да приемете всички бежанци, стигнали от България до Австрия

0
Няма краен срок за разширяването на Шенген, каза евродепутатът Лукас Мандл
Няма краен срок за разширяването на Шенген, каза евродепутатът Лукас Мандл Снимка: Facebook

Няма краен срок за разширяването на Шенген, каза евродепутатът Лукас Мандл

България трябва да поеме всички сирийски и афганистански бежанци, преминали нелегално границата на страната и хванати в Австрия“.

Това заяви австрийският евродепутат от Европейската народна партия (ЕНП) Лукас Мандл в интервю пред Виктория Петрова по bTV.

Той каза, че когато България получи зелена светлина за така наречения „въздушен Шенген“, австрийците не са мислили за следващи изисквания, за да ни допуснат като пълноправни членове.

„Всъщност всички мигранти, които са влезли нелегално през България и Румъния и са задържани в Австрия, трябва да бъдат върнати в България и Румъния възможно най-бързо и без ограничения в броя, за да се извърши там подходящата процедура за получаване на убежище. В крайна сметка трябва да си сътрудничим с Дъблинските стандарти, които са в сила от толкова дълго време, а в случая с България те са актуални по настоящем за сирийците и афганистанците“, каза евродепутатът.

По думите му няма краен срок за разширяването на Шенген.

„Ако трябва да бъдем сериозни и да останем отговорни, честно казано, все още няма пътна карта или график с краен срок за разширяването на шенгенското пространство. Високо ценим партньорството и приятелството ни с България и с Румъния“, допълни Лукас Мандл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    Ха-ха-ха!
    Ам' да си ебеш путката майна, мистър Лукас Миндил, а? Дръжте си негрите, циганите и мюсюлманите в Австрия, не ги щем тук! Не ни трябва и Шенгенът ви , не ни трябва и генът ви педерастки!
  • 10
    5
    до Alèx
    Още в края на 80-те години Виена вече беше пренаселена с фереджета с тумби дечица.
  • 14
    4
    България
    Българската граница трябва да е здрава и да не допуска изобщо незаконно влезли на никаква цена . Но явно е пробита. Това е проблем за България , не за австрия или някой друг. А Русе е все още европейски град със европейска култура . Циганизацията все още не го е завзела както някои градове в България, включително София.
  • 12
    3
    Alèx
    Бил съм във ВИЕНА! Красив и чист град, но; Наведеш се- чаршав? Обърнеш се- амбразура? Изправиш се- джамия?
  • 30
    2
    хм
    Трябва...то много лесно се дрънка на чужд гръб, стоейки в Брюксел...Вземи си ги и ги нахрани у вас,, в Австрия...какви са тези Дъблински стандарти, еднакви и за богати и за по-бедни европейци?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари