България се съгласи - връщат ни 6000 сирийци и афганистанци срещу въздушен Шенген

0
Това е записано в декларация, която  ще бъде официално оповестена
Това е записано в декларация, която ще бъде официално оповестена

Това е записано в декларация, която ще бъде официално оповестена

Окончателно! България се е съгласила на всички условия на Австрия, за да вдигне тя ветото за Шенген по въздух и вода, предаде Епицентър. бг, позовавайки се на дипломатически източници.

България ще приеме бежанци, предимно от Сирия и Афганистан срещу частичен Шенген и това е записано в Декларация, която до края на деня ще бъде официално оповестена, заявиха пред медията ни източници от правителството.

В Декларацията няма договорена дата за сухопътен Шенген, изрично подчертаха източниците ни.

Става въпрос за мигрантите, които са били регистрирани в България и Румъния и след това са подали молба за убежище в Австрия, които трябва се върнат в двете страни. Според австрийското министерство на вътрешните работи тази година това се отнася за 2000 души, които трябва да се върнат в Румъния, и за 6000 души, които трябва да се върнат в България.

Декларацията е европейският правен документ, който отчита интересите на трите държави - България, Румъния и Австрия.

Още вчера австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер обяви категоричната позиция на Виена - България и Румъния трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - позиция, която тази нощ окончателно е била приета от правителствата в София Букурещ.

Вчера на "Дондуков" 1 запазиха мълчание по оповестеното от Карнер.

Днес обаче някой от българското правителство ще трябва да обяви "безспорния успех" за отварянето на въздушния Шенген пред страната ни и да посочи клаузите в официалния документ, които сме подписали.

В Декларацията, според информация се казва, че председателството на ЕС трябва да изработи законодателната рамка за България и Румъния върху основата на политическия компромис за влизане във "въздушния Шенген".

Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени.

Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България.

Двете държави - Румъния и България трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия.

Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген.

В четвъртък първо властите в Букурещ, а в последствие и българския премиер Николай Денков потвърдиха, че е постигнато принципно съгласие за "въздушния Шенген", но отказаха да обявят условията за постигнатото съгласие.
По-късно през деня днес от Австрия дойде информация, че страната потвърждава приемането на България и Румъния в Шенген по въздух от края на март. Сухопътните граници остават извън настоящето споразумение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    13
    Демокрация
    Аз не виждам проблем. Според мен е справедливо, който е гласувал за "сглобката" да си вземе авганче или сирийче в къщи. То е ясно, че глаувалите за "сглобката" няма да потърсят сметка от избранниците си, но щом вождовете са им казали че трябва да си вземат да отглеждат нещо от предложеното, би следвало да се солидаризират с избранниците си. Това решава проблема.
  • 7
    12
    Пенчева
    Ми, така стана, ние с Ирина от Каритас първо започнахме от украинските гребци. Хранихме ги, поихме ги, накрая нула. Разочаровачни сме. А дано ни ни се отвори парашута с някой афганец, да разчисти паяжината поне!
  • 8
    11
    България
    Нищо не връщат . Афганите не са говеда че да ги връщат. Който ги е канил си ги отглежда. България не е канила такива. И ако случайно ги завърнат в България ще имат проблем със местните афгани . Ама вие си го знаете. Светли празници и умната !
  • 5
    10
    Георги Георгиев
    Дано тия бежанци да опънат сглобката отзад
  • 8
    9
    България се съгласи
    Има ли някой,който да си е мислел,че нашите ИЗБРАНИЦИ ще кажат НЕ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари