Евродепутат: Не сме пълноправни членове на ЕС

0
Часовникът до евроизборите тиктака
Часовникът до евроизборите тиктака Видео: BULGARIA ON AIR

Часовникът до евроизборите тиктака и отброява времето до следващото политическо пренареждане през май 2019 година в Европейския парламент в Брюксел. Очакват ли се изненади?

Евродепутатът Светослав Малинов от ЕНП/ДСБ е категоричен, че десните политически партии са осъзнали своята грешка на миналите избори и този път ще бъде много по-различно.

"Аз представлявам Демократична България в Европарламента и искам нашата коалиция да се разшири. Не ме интересува как другите се подготвят за изборите. Стараем се да съберем онези избиратели, които трябваше да бъдат заедно - още на миналите избори. Сега се опитваме да изградим ясна дясна политика. Постоянно критикуваме управляващите отдясно", обясни в "България сутрин" евродепутатът, предаде Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че евроизборите трябва да покажат на десните партии дали вече са готови за участие в управлението на страната и дали обществото им има доверие. 

"Ние сме под мониторинг. Ние не може да направим реформи, които сме започнали още от 2007 година - от нашето приемане в ЕС. Ние още не сме пълноправни членове, това трябва да се схване и да се припомня постоянно. Откакто ГЕРБ пое управлението на страната виждаме как държавата затъва. Има едно отдръпване от реформите", твърди още Малинов.

Той изтъкна, че българските управляващи трябва усърдно да се заемат с основните реформи в страната, защото иначе "България ще изостане още в европейското си развитие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари