Евгений Пригожин се върна в Русия

0
Основателят на "Вагнер" е бил поканен да си прибере огромния арсенал от оръжия
Основателят на "Вагнер" е бил поканен да си прибере огромния арсенал от оръжия Снимка: Сергея Бобылева / ТАСС / архив

Основателят на "Вагнер" е бил поканен да си прибере огромния арсенал от оръжия

Основателят на група "Вагнер" Евгений Пригожин, който беше изгонен, след като организира неуспешен въоръжен метеж срещу руското военно ръководство, беше поканен да се върне в страната, за да прибере огромния си арсенал от оръжия, съобщи „Ню Йорк пост“, предаде БГНЕС.

Той е видян вчера вечерта да пристига с автомобил в офиса на ФСБ в Санкт Петербург, придружен от охраната си, според местния информационен сайт Fontanka.ru.

Само няколко часа по-рано Пригожин е бил официално поканен от руските служби за сигурност да вземе арсенала си от оръжия, конфискувани по време на претърсването на имението му в предградие на Санкт Петербург на 24 юни.

Твърди се, че оперативните работници на ФСБ са върнали две пушки "Сайга", австрийска пушка "Манлихер" и множество други пушки и пистолети.

На 62-годишния Пригожин му е върнат и пистолет "Глок", гравиран с неговото име, който му е бил подарен от руския министър на отбраната Сергей Шойгу.

След малко Пригожин излезе от сградата на ФСБ на Литейния проспект, следван от охранителите си, които носеха оръжията му. След като оръжията бяха поставени в колата, посетителите си тръгнаха.

Не е известно дали след това Пригожин веднага се е върнал в Беларус, където се оттегли след прекратения метеж.

Съобщава се, че два дни преди пътуването на Пригожин до Санкт Петербург са му били върнати над 100 млн. долара в брой и златни кюлчета, които са били иззети от руските правоохранителни органи от миниван и друг автомобил по време на краткотрайното въстание на "Вагнер".

Активите са тежали "няколко тона" и са били предадени в неделя на шофьора на Пригожин, на когото е било дадено пълномощно, Fontanka.ru, позовавайки се на анонимни източници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари