Александър Лукашенко: Ядрените оръжия няма да бъдат използвани, докато се съхраняват в Беларус

0
За беларуските въоръжени сили би било добре да имат членове на "Вагнер", допълни президентът
За беларуските въоръжени сили би било добре да имат членове на "Вагнер", допълни президентът Снимка: Sergei Sheleg/BelTA/AP

За беларуските въоръжени сили би било добре да имат членове на "Вагнер", допълни президентът

Ядрени оръжия няма да бъдат използвани, докато се съхраняват в Беларус, заяви президентът на страната Александър Лукашенко по време на тържествена вечер, посветена на Деня на независимостта на Беларус.

"Все по-убедени сме, че ядрените оръжия трябва да са при нас, в Беларус, на сигурно място. И съм сигурен, че никога няма да ни се наложи да ги използваме, докато ги имаме, а враговете ни никога няма да стъпят на наша земя", каза президентът на Беларус, предаде Euronews Bulgaria.

Лукашенко също така заяви, че за беларуските въоръжени сили би било "добре" да имат членове на Групата "Вагнер", които да се намират в страната, като подчерта техния опит и каза, че те биха могли "да предадат боен опит". По повод опасенията за руските затворници в редиците на Вагнер, той заяви, че "всички осъдени военнослужещи, които са били на фронта, за съжаление вече са загинали".

"Те не са заплаха за нас. Ако инструкторите на Вагнер дойдат и ни предадат боен опит, ние ще приемем този опит. Една армия е армия само когато е във война", заяви той.

Лукашенко завърши своето обръщение с обещанието, че Беларус няма да участва в нито един военен конфликт. Припомняме, че след опита за преврат в Русия, лидерът на компанията Вагнер - Евгений Пригожин сключи сделка с Александър Лукашенко и замина за Беларус. Бъдещето на компанията Вагнер все още не е ясно, тъй като от 1 юли всички частни военни компании трябваше да сключат договор с министерството на отбраната на Русия. Пригожин коментира, че Вагнер няма да сключи такъв договор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари