Евгений Дайнов: Българският народ реши да станем нормална европейска държава

2
Според него е много важно новото правителство да има бързи резултати
Според него е много важно новото правителство да има бързи резултати Снимка: БГНЕС

Според него е много важно новото правителство да има бързи резултати

"Хората, които формират правителство в момента - "Продължаваме промяната" и не само те - са продукт на една културна революция, която протече в България и тя е трайна. Българският народ реши да станем една нормална европейска държава, където хората са приветливи, защото имат експертиза и не се чувстват несигурни. Тази културна революция е основното нещо, което определя политиката оттук нататък. От пролетта на 2019-а година аз усетих, че вече се разместват пластовете в главите на хората".

Тази констатация направи пред БНР политологът проф. д-р Евгений Дайнов.

"Рисковете за новата коалиция са при първото сътресение някои от по-старите политици, които са с по-печално схващане за света, да истерясат и да започнат обичайното политическо поведение - да крещят и обвиняват. Това е рискът, но те са под огромна преса, защото резултатите от изборите ясно показаха какво иска народът - прилично управление, което да сложи край на ерата на грубиянщината и на кражбите", коментира той.

Според него е много важно новото правителство да има бързи резултати, защото "резултатите са онова нещо, което убеждава хората, че има смисъл да стиснат зъби и да продължат напред".

"Очаквам прокуратурата да спре да функционира все едно има политическа власт. Тя заграби политическа власт, която не ѝ принадлежи, още при Сотир Цацаров. Очаквам тя да изплюе политическата власт, която погълна неправомерно", заяви политологът.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари