Евакуират училища в Русия заради имейли със заплахи

1
Ако не се изведат децата от сградите, ще има жертви, пише в имейлите
Ако не се изведат децата от сградите, ще има жертви, пише в имейлите

Във Волгоград и Москва евакуират учебни заведения и търговски обекти заради имейли на английски със заплахи за жертви, бомби и атентати.

В имейлите е отбелязано, че ако децата не напуснат сградата, ще има загинали. Това съобщи ”Нюзру”, като се позовава на „Комсомолская правда” и „УралПолит.ру”, предава bTV.

Преди седмица подобни имейли са изпратени във Волгоград, където пак са евкауирани сгради, а проверките на писмата са продължили до късо вечерта. Нито едно от тях не се потвърди.

В Москва се проверяват 50 училища, а децата са изведени, съобщава „РИА Новости”. Имало е и анонимно обаждане със заплахи в едно от учебните заведения.

Два университета в руската столица също са евакуирани. В имейлите се посочва, че и търговски центрове са обект на заплахата. Изведени са и хора от голяма шведска верига за обзавеждане.

Преди седмица в северната столица на Русия – Санкт Петербург също бяха получени имейли със заплахи. Тогава сайтът „Фонтанка ру” написа, че те са изпратени от България с хостинг meil.bg.

Заради заплахите тогава бяха евакуирани 28 болници, над 30 училища, търговски центрове и държавни ведомства.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари