Евакуират децата от село Николово и град Мартен

19
Има опасност пожарът да се разпространи и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха
Има опасност пожарът да се разпространи и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха Видео: bTV

Евакуират децата в широк периметър край "Дунарит".

Извънредната ситуация в русенския завод "Дунарит" бе потвърдена и от говорителя на областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева. Военният завод гори.

В механичен цех са се възпламенили разредители за обезмасляване. Веднага на място са пристигнали три екипа на противопожарната служба, които бързо са загасили запалването.

"В населението места в близост - село Николово и град Мартен, са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да се избегнат наранявания при евентуална взривна вълна", каза кметът на Русе Пламен Стоилов, цитиран от bTV.

Извънредната ситуация в русенския завод "Дунарит" Видео: bTV

"Има опасност пожарът да се разпространи и да засегне други обекти. Осигурен е оглед от въздуха", допълни той. За момента няма пострадали хора, всички са евакуирани. С дрон се извършва разузнаване, оглежда се обстановката, за да бъде добита представа как да бъде погасяван пожара и откъде да се подходи към цеха.

"Към 11 часа ни съобщиха да се евакуираме веднага", разказаха работници. Друг служител на завода обясни, че казан, в който се забъркват взривни вещества се е самозапалил. Работникът Ангел Паламарков обясни пред "Монитор", че хората не се страхуват. По думите му евакуацията е била извършена много бързо - за 15 минути, а горящия цех се намира на 4-5 километра от портала.

Според Паламарков, който е работил в завода и при голямата експлозия през 2003-а, не би трябвало да се стигне до взрив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари