Евакуираха петима човека заради пожар в къща на "Алеи Възраждане" в Русе

7
На адреса са изпратени два екипа на Втора РЗПАБ, които са потушили пламъците и са спасили къщата от изгаряне
На адреса са изпратени два екипа на Втора РЗПАБ, които са потушили пламъците и са спасили къщата от изгаряне Видео: Русе Медиа

Огнеборците гасиха тази сутрин пожар в къща на ул.“Алеи Възраждане“ в Русе

Сигналът е подаден малко след 8:00 часа от съсед, разкрива Русе Медиа. Той обяснил, че когато е излязъл сутринта, е видял гъст пушек и огромни пламъци, които излизали от основата на комина на съседната къща. Веднага се е обадил на 112 и заедно с друг съсед са опънали маркуч и са започнали да гасят.

На адреса са изпратени два екипа на Втора РЗПАБ, които са потушили пламъците и са спасили къщата от изгаряне. Част от покрива е бил разпокрит, за да угасят пожара, който е тръгнал от коминното тяло.

В къщата живеят петима души, като сред тях има много възрастен мъж и инвалид. Те са евакуирани успешно навън, а щетите са само материални.

Къщите в района са общинска собственост и в тях са настанени социално слаби русенци. Хората споделят, комините им не са чистени от години и питат кой трябва да го направи, за да не стане и друг подобен инцидент.

От общината обясниха, че според договора грижата за поддръжка на имота е ангажимент на обитателите, тъй като в случая не става дума за основен ремонт. Предстои да се извърши оглед от служители на ОП „Управление на общински имоти“, за да се установят щетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари