Ето кои русенски прокурори забравиха да декларират доходи

0
Сметната палата публикува списъци със заключенията за несъответствие от извършените проверки на декларациите заемащи висока държавна служба
Сметната палата публикува списъци със заключенията за несъответствие от извършените проверки на декларациите заемащи висока държавна служба

Сметната палата публикува списъци със заключенията за несъответствие от извършените проверки на декларациите, подадени от лицата, заемащи висши държавни и други длъжности, за периода 01.01.2015 г. до 06.11.2015 г.

Сред тях 4 са от Русе и региона, пише Топ новини.

Бившият директор на Областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов е пропуснал да декларира данни за съпругата - доходи от друга стопанска дейност в размер на 4 568 лв.

Прокурорът от РП-Русе Емилиян Грънчаров не е декларирал данни за съпругата - солидарно задължение по банков кредит в рамер на 13 500 лв., обезпечен с договорна ипотека върху съсобствен с юридическото лице имот - офис с площ от 21,48 кв.м., гр. Русе, в полза на юридическото лице.

Колегата му от Окръжна прокуратура - Русе Николай Александров Николов не е декларирал данни за съпругата - доходи от друга стопанска дейност в размер на 3 433 лв.

Прокурорът от РП-Бяла Трифон Владов не е декларирал за себе си и за съпругата учредено право на ползване върху апартамент с площ 65,230 кв.м. в гр. Русе.

Апартамент 61.9 кв. м. в Русе дарен на двете й непълнолетни деца от родител пък не е декларирала съдия от РС-Исперих Димитринка Купринджийска- Кочанова.

Както Topnovini.bg вече писа, не липсват и политици, които са "забравили" да декларират дялове и ниви.

От Сметната палата информират, че в случаите, когато е съставено заключение за несъответствие, нейният председател уведомява изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност".

В 7-дневен срок от получаване на резултатите от Националната агенция за приходите председателят на Сметната палата ги публикува на интернет страницата на Сметната палата в раздел „Публичност на имуществото” - Резултати от НАП.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари