Ето как Кобрата прегази Питър в третия рунд

182
Смазващата победа донесе на Кобрата Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA)
Смазващата победа донесе на Кобрата Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) Видео: GONG.bg

Кубрат Пулев победи Самюел Питър в "Нощта на шампионите" в три рунда.

Смазващата победа донесе на Кобрата Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Освен това българинът получава шанс отново да се бори за световната титла в тежката категория във версия IBF. При първия опит той загуби от Владимир Кличко.

Правя всичко заради българите. Всичко е заради вас“. Това бяха първите думи на Пулев след победата. Кобрата заяви, че съперникът му е бил опитен и с много силни удари, но по-бавен от него. „Отказа се, може би защото усещаше, че ще бъде нокаутиран в следващите рундове“, каза още той.

Новият интерконтинентален шампион заяви, че екипът му преговаря следващата галавечер да се проведе отново на българска земя.

В първия рунд Кубрат бе много силен. Той пласира няколко ъперкъта в главата на Питър, но и нигериецът не се предава и се бори. Във втория рунд Кобрата нанесе няколко много тежки прави удара в челюстта на съперника си. Той му пусна и кръв, а нигериеца изглежда разколебан, въпреки че опита няколко тежки удара.

На третия рунд Самюел Питър грохна! Доста пълният нигериец едва диша след трите минути в този рунд.

Оказа се, че Самюел Питър е счупил лява ръка. 

Кобрата излезе на ринга под надъхващи звуци на гайда, а в негова чест звуча и химнът на България!

Това бе дебютът на голямата българска звезда на професионалния ринг в София и над 15 хил. души го подкрепят неистово. Преди него в дебюта си на профиринга излезе брат му Тервел и тръгна по мечтан начин - с нокаут срещу Томислав Рудан от Хърватия.

В залата дойде и приятелката на Кубрат Пулев - Андреа. Тя през цялото време стискаше палци за своя любим по време на битката срещу нигериеца Самюел Питър в "Нощта на шампионите".

"Радвам се, че съм тук и има много хора са дошли в залата да го подкрепят. Той беше много спокоен днес, очаквам да победи, сигурна съм в него, не знам как ще стане, и знам, че ще покаже най-доброто", каза Андреа преди началото на боксовия мач.

В залата присъстваха още спортният министър Красен Кралев, милионерът Стефан Шарлопов, както и шампионката по бокс Дейзи Ланг.

Малко преди решаващата битка на ринга собственикът на промоутърската агенция "Зауерланд" - Кале Зауерланд - зарадва българските фенове на бокса със страхотна новина в навечерието на битката на Кубрат Пулев в "Арена Армеец" със Самюел Питър.

Германецът разкри, че е впечатлен от атмосферата в София и ако след равносметката шоуто покрие очакванията, още догодина ще има нова боксова вечер от подобен ранг в София. И дори може да има и битка за световната титла.

"Фантастична е атмосферата тук. Ние промотираме из целия свят - Англия, Германия, Скандинавия. Но феновете тук са невероятни и са готови дори да свалят покрива. Страхотно е. Първо трябва да видим резултатите от тази вечер, Тервел направи страхотен мач. Кубрат трябва да направи шоу и да зарадва феновете. Тук сякаш играе националният отбор на България. Ако наистина стане шоу, ние ще се завърнем", заяви Кале Зауерланд.

Той се изказа ласкаво и за Тервел Пулев, който дебютира с нокаут на професионалния ринг и даде индикации, че ще работи и занапред с по-малкия брат на Кобрата.

"Мисля, че Тервел е невероятен боксьор още от аматьорите, ще видим как ще се развие като професионалист. Съперникът му не беше велик, но той го разкъса на парчета. Ще говорим с Тервел, бих искал да го промотирам в България. Мисля, че можем да направим страхотни мачове тук, дори и да докараме мач за световната титла тук", завърши Зауерланд. 

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари