Ето как изглежда днес, малката Ника, която беше захвърлена от майка си

2

Сара, 28-годишно момиче от Луизиана, през 2013 година се премества в Хаити, за да помага на деца с увреждания в местната болница.

Един случай на едно нещастно момиченце привлича вниманието на тази американка.

През януари 2014, една млада жена взела своето тримесечно бебе от болницата. Малката Ника имала тежко заболяване на мозъка, от което и отекла главата и била в много тежко състояние. Майката се срамувала от дъщеря си и я криела от останалите, омотавайки главата й в одеяло.

Сара тогава забелязала, че момичето е много занемарено и предположила, че живее в много лоши условия. В това се уверила, когато решила да отиде в къщата на майката и заварила малката Ника да лежи на пода, който бил пълен с боклуци.

За майката на Ника по-късно разбрала, че била проститутка и се опитвала да прекъсне бременността с някаква отрова. За щастие Сара успяла да убеди майката, че трябва да даде детето за осиновяване и за нея да се положат нужните грижи.

Покрай това добро момиче, Ника започнала да се възстановява - възвърнала теглото си, а операцията на мозъка, която претърпяла, драстично подобрила качеството й на живот. Тя възвърнала теглото си, а главата й престанала да расте и отокът намалял.

Днес Ника е на 2 години и живее със Сара и приятелят й Стивън. Те официално са станали нейни настойници, а момичето най-накрая получило любовта и вниманието, което заслужава.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари