ЕС: Никога няма да признаем незаконните референдуми

0
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Европейският съюз категорично осъжда анексирането на окупираните от Русия украински региони

Това заяви Европейският съвет, като добави, че никога няма да признае „незаконните“ референдуми.

Европейският съвет добави, че умишленото подкопаване на международния ред от страна на Русия излага на риск глобалната сигурност, предаде Ройтерс, цитирана от DarikNews.bg.

"Ние не признаваме и никога няма да признаем незаконните "референдуми", които Русия изработи като претекст за това по-нататъшно нарушаване на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, нито техните фалшифицирани и незаконни резултати", се казва в изявлението.

"Пред лицето на руската война ЕС застава решително на страната на Украйна и нейния народ. Непоколебими сме в нашата подкрепа за териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Украйна упражнява законното си право да се защитава срещу руската агресия, за да си възвърне пълния контрол над земята си и има право да освободи окупираните области в рамките на международно признатите граници. Ядрените заплахи, отправени от Кремъл, военната мобилизация и стратегията за фалшиво представяне на територията на Украйна като руска, както и твърдението, че войната сега може да се води на територията на Русия, няма да разклатят нашата решителност, се посочва в изявлението.

"Ще засилим ограничителните си мерки срещу незаконните действия на Русия. Те допълнително ще засилят натиска върху Русия да прекрати агресивната си война", се казва още в него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    SKal
    В момента антибългарският президент румен радеф в България говори на чужд език!! Няма такова българофобие.... Никой политик в никоя друга държава не говори в собствената си държава на чужд език!
  • -3
    5
    До 3
    Ти си още един сторонник на развитото социалистическо общество ! Още ли си пазиш членската карта от БКП ?
  • 4
    4
    ...
    Аааа, световния ред нарушавала Русия ? Тоест америка бие по масата, а всички останали събуват гащите и се навеждат. За този ред ли ви боли? Че на Раша не и го начукват, като на вас? Всички световни организации са американски маши. Времето на тази краварщина ПРИКЛЮЧИ. Хубаво си го начукайте в канчетата, заедно с това, че на абсолютно никой не му дреме дали и какво признавате. Аз не признавам прайдовете и джендаращината но мен никой не ме пита. Точно както вас никой не ви пита. Наздраве за Русия.
  • -8
    3
    до 2
    дращи по форуми и си придава важност, същия дебил като путин
  • -5
    2
    Още
    Един избирател на Пенчо ! Как я караш без руско консулство ,бе русенец ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари