ЕС може да се разпадне още тази година!

2
Европейските лидери са скептични, че съюзът може да просъществува...
Европейските лидери са скептични, че съюзът може да просъществува...

Възможно ли е Европейският съюз да се разпадне с гръм и трясък още тази година?

Милиони българи стискат палци да му се размине на най-хубавото нещо, което им се е случвало от идването на демокрацията до днес, пише 168 часа.

Европейските лидери обаче са скептични, че съюзът може да просъществува, ако продължи възходът на крайните популисти на Стария континент. 

Инфарктни за бъдещето на съюза ще бъдат изборите във Франция през март. Лидерите на Испания и Германия са притеснени, че победа на крайно десните начело с Марин льо Пен, ще означава и край на ЕС

"Безпрецедентният календар на изборите в Европа тази година - във Франция, Холандия, Германия и Италия дава на „враговете“ на ЕС шанс да сложат края на съюза. Стъпка, която изглежда твърде лесна след „Брекзит“, наля масло в огъня и германският вицеканцлер Зигмар Габриел. В този тон са изказванията и на испанския премиер Мариано Рахой, според когото катастрофата е по-близо от всякога. Рахой е принуден да се бори за целостта на собствената си държава, след като най-богатата испанска провинция Каталуня иска да обяви независимост."

"Не искам дори да си помислям какво може да ни се случи. Определени събития във Франция и Германия могат да разрушат ЕС", категоричен беше той.  Предварителните проучвания на електоралните нагласи във Франция също не будят оптимизъм. Социологическите изследвания твърдят, че лидерът на Националния фронт Марин льо Пен ще стигне до балотаж във Франция на 7 май, и има реален шанс да претендира за президентския пост с кампания, насочена срещу ЕС.

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари