ЕС дава още 500 милиона евро за доставки на оръжия на Украйна

0
Така военната помощ на ЕС за Украйна достигна общо 2,56 милиарда евро
Така военната помощ на ЕС за Украйна достигна общо 2,56 милиарда евро Снимка: ЕПА / БГНЕС

Така военната помощ на ЕС за Украйна достигна общо 2,56 милиарда евро

Държавите от Европейския съюз одобриха днес следващия транш на военната помощ за Украйна в размер от 500 милиона евро, предаде ДПА, като се позова на изявление на Съвета на Европейския съюз, предаде БТА.

"Украйна има нужда от още оръжия. Ние ще ги осигурим", заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел оповести още в понеделник намеренията на Европейския съюз да отпусне средствата.

Четиристотин и деветдесет милиона евро ще бъдат похарчени за оръжия и боеприпаси, а останалите 10 милиона евро за - защитно оборудване, гориво и комплекти за първа помощ.

Първият пакет от 500 милиона евро за подпомагане на Украйна бе одобрен в края на февруари, а след това бяха одобрени още три такива - през март, април и май.

Пари на европейските данъкоплатци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Истината
    Леля ни Урсуза пак я хвана амок. Да е жива и здрава, ама защо хем ни прибира паричките, хем ни дава тон в живота. Да отива да си гледа пенсията. То мъжът й насъбра доста парички от т.н. вакси. ЕС вместо да работи за мирно решение на конфликта, налива масло в огъня - парите от нашите данъци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари