Ерик Рубин: Работим с България, за да не се открадне богатството на Венецуела

0
Посланикът на САЩ раздаде първите визи за студентските бригади това лято, Аляска е най-желана от нашите младежи
Посланикът на САЩ раздаде първите визи за студентските бригади това лято, Аляска е най-желана от нашите младежи Видео: NOVA

Ние ще работим с българските власти така, че националното богатство на Венецуела да не бъде открадното от народа ѝ.

Това заяви посланикът на САЩ в България Ерик Рубин в американското посолство по време на откриването на кампанията за Летните програми за работа и пътуване в САЩ - 2019, пише 24 часа.

По отношение на казуза с преведените милиони Рубин допълни, че той е в правомощията на българските власти. Определи като много голям успех работата си с България по случая с венецуелските пари. “Най-важното, е че ще предприем мерки така, че да предотвартим открадването на венецуелското богатство”, подчерта дипломатът. И допълни, че САЩ подкрепят венецуелският народ, демократично избраното правителство на страната и временният президент Хуан Гуайдо.

На събитието Рубин раздаде на 4-ма студенти първите визи от Лятната програма. Според посланика тя дава възможност на участниците да съпреживеят културата и начина на живот в САЩ, както и да добият професионален опит.

От 2000 г. досега над 110 000 български студенти са участвали в нея, а една от най-предпочитаните дестинации от кандистващите от България е Аляска. На събитието беше и генералният консул Вики Томсън, която пожела успех на младежите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари