Ердоган нарече предатели, бизнесмените изнасящи капитали в чужбина

0
Не можем да се отнесем мило към тези хора
Не можем да се отнесем мило към тези хора

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че представителите на бизнеса, които се опитват да преместят активите си в чужбина, са „предатели“ и призова правителството да блокира подобни действия, предава Reuters, цитирани от Агенция Фокус.

„Виждам сигнали и новини, че някои бизнесмени се опитват да преместят активите си в чужбина и призовавам правителството ми да не позволява това, защото тези хора са предатели, заяви Ердоган. Говорейки пред членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието президентът не уточни кои точно бизнесмени има предвид, както и към кои страни се преместват те. „Не можем да се отнесем мило към тези, които печелят пари в страната ни и след това се опитват да отнесат припечеленото в чужбина, допълни Ердоган.

Коментарите му са отправени докато турските прокурори се готвят да конфискуват активите на турско-иранския бизнесмен Реза Зарраб, който сътрудничи с властите на САЩ в процес срещу турски банкери, обвинени, че заобикалят американските санкции срещу Иран. Според Анкара неговите показания са опит да се подкопаят Турция и нейната икономика, и че зад случващото стои базираният в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, за когото се твърди, че стои зад неуспешния опит за преврат в балканската държава.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари