Енергото пречи на русенец да си постави фотоволтаици

6
Потърпевшият предполага, че спънките се правят, защото иска сам да произвежда ток и да продава излишъка на свободната борса
Потърпевшият предполага, че спънките се правят, защото иска сам да произвежда ток и да продава излишъка на свободната борса

Потърпевшият предполага, че спънките се правят, защото иска сам да произвежда ток и да продава излишъка на свободната борса

Електроразпределителното дружество пречи на русенец да си постави соларни панели

Потърпевшият Николай Ганчев сигнализирал КИС 13 за случая. Той предполага, че спънките се правят, тъй като сам ще си произвежда ток и ще продава излишъка на свободната борса, без да зависи от доставчик.

Според русенеца, от Енергото умишлено създавали предпоставки той да се откаже от проекта си да инсталира соларни панели в двора на семеен имот в село Просена.

Николай Ганчев сподели, че финансира проекта със собствени средства. В къщата имало трифазен ток, с мощност 39 киловата. Идейният проект за фотоволтаиците е за 36 киловата. Преди седмица обаче от Енергоразпределителното дружество дошли в имота и взели решение да намалят мощността наполовина. Според него причина за това е, че те са решили да поставят соларни панели.

След като мощността в имота била намалена от 39 на 20 киловата, семейството на Николай подало жалба в дружеството.

Николай е готов да търси правата си докрай. Отговор на жалбата му се очаква до месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    10
    Горски
    Дрън, дрън.... Стопанисвам осем трафопоста. Частни. Никой не ми прави никакви спънки.
  • 6
    9
    селянин
    Пичове, говоря единствено за лично използване на енергията. Няма борси и продажби. В някои моменти ще има недостиг, и тогава съм на енергото.
  • 11
    8
    Аз
    Просто искат да го накарат да им построи трафопост. Безплатен за тях , безвъзмезден. След като го построиш им го подаряваш . Монопол братче . Всеки иска да живее на чужд гръб.
  • 7
    7
    Sando
    До "селянин" Ако не сте "в час" и електромерът Ви не е сменен с двупосочен -ще плащате не само получената от мрежата енергия, но и тази, неизползвана, която панелите са произвели и върнали към мрежата. Малко е сложно и не е селения 😃
  • 13
    6
    Отегчен
    Тоя пич как така смята, че слага няколко панела и опалааа - вече е на енергийната борса? Не става така драги. Минава се през сдружение, което обединява стотина като него. И в момента ако му изкупят киловата за 19 стотинки трябва да почерпи. Никой не му пречи да си слага колкото си фотоволтаици иска в имота. Номера е в изкупуването.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари