ЕНЕРГО-ПРО съди клиент от русенско село, публикувал клип във Facebook

15
На видеото мъжът недоволства, че останал без ток по време на зимната буря
На видеото мъжът недоволства, че останал без ток по време на зимната буря

На видеото мъжът недоволства, че останал без ток по време на зимната буря

Енергодружество съди свой абонат за публикуван клип във Facebook. Снежната буря в края на ноември миналата година остави много населени места без ток. Едно от тях беше русенското село Червена вода. Екипи на „ЕНЕРГО-ПРО” възстановили захранването, но само на част от селото. В района, където живее Георги Георгиев, къщите дни наред били без електричество. В същото време търпял и загуби, защото бизнесът му също зависел от електричеството. Затова той отишъл в клиентски център в Русе, настоял да му бъде пуснат токът, поискал обезщетение и снимал с телефона си целия разговор.

Заради това, че е споделил клипа в социална мрежа, Георги казва, че „ЕНЕРГО-ПРО” завежда срещу него две дела. „Ще ме съдят за защита на личните данни, задето съм ги снимал, и за закана за убийство. На клипа се вижда, че няма въобще никаква закана за убийство”, посочва клиентът на енергодружеството.

Георги подчерта, че офисът на енергото е публично място и след като клиентите могат да бъдат снимани от камерите за видеонаблюдение, така и служителите на каса - също. Недоумява с какво е навредил на касиерката, след като е пуснал в публичното пространство разговора си с нея. „Нищо лошо не съм направил - нито съм я обидил жената, нищо против нея нямам. Тя с отговорите си ме провокираше да бъда малко по остър”, допълни Георгиев.

„Сигнализирахме прокуратурата, защото категорично не приемаме отправянето на заплахи към служители на дружествата от Групата като начин за изразяване на недоволство. Непряко се възпрепятства и упражняването на трудовите права на засегнатите от заканата служители на електроразпределителното дружество, а публичното засягане на авторитета на дружеството е последваща предпоставка за затруднения при работата в извънредни ситуации.

В създадената форсмажорна ситуация през ноември миналата година с мащабни щети по електроразпределителната мрежа, служителите на ЕРП „Север” срещнаха редица обективни трудности и препятствия при възстановяване на електрозахранването в множество населени места едновременно. Въпреки това, те работиха при изключително тежки условия за отстраняване на авариите, често пъти и с риск за здравето и живота си. Да се използва подобна ситуация за насаждане на обществена омраза към енергийното дружество и да се всява страх у служителите е силно неприемливо и при подобни нарушения на закона „ЕНЕРГО-ПРО” ще продължава да търси своите права по съдебен път, така както предполага всеки демократичен ред”, се казва в позиция на дружеството, изпратена до NOVA.

В края на ноември миналата година десетки семейства в Червена вода, както това на Георги, останаха без ток заради снежната буря. Мнозина се оплакаха от чести спирания на електричеството и преди бурята и повредени електроуреди. Поискаха обезщетения.

„Аз също съм дал на адвокатката ми за обезщетения. Бил съм винаги коректен, не съм спирал да си плащам тока. Гледат да ме мачкат – това е”, каза още мъжът, срещу когото завеждат дела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    18
    Лелееее
    Нагли копелдаци.
  • 11
    17
    Русенец
    За каква защита на лични данни претендират, като пощальонът редовно оставя сметките ни на стължището, където всеки може да разпечата плика и да види егн и имена?
  • 12
    16
    Алекс
    Майчицата ви мила.....да любя.... Мръсни монополисти. .....да ви заведа.....дело...анално.....и орално
  • 11
    15
    Аврам
    Мръсници
  • 9
    14
    Спас
    Прав си е човечеца. Всеки в тази държава би реагирал така, ако някой му пипне електромера или каквато и да е друга вещ. Енергото трябва да бъдат закрити и дадени в ръцете на държавата..... Ама не... Демокрация. Съсипаха я тая държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари