"Енерго Про" дере кожите на русенци

1
На русенци какво им остава, освен да пият една студена вода и да си платят
На русенци какво им остава, освен да пият една студена вода и да си платят

В редакцията на Dunavmost.bg заваляха оплаквания на граждани от Русе за некоректно отношение от страна на "Енерго Про".

Схемата, с която доставчикът на ток в Русе взема пари от своите потребители е познатата на всички "такса включване".

Ако сте просрочили крайната дата за плащане на стара сметка за ток, от "Енерго Про" ви спират електрозахранването и след като си го платите, вие дължите още 20 лева за "такса включване".

Основният проблем, от който се оплакват опарените граждани е, че им спират тока след като вече са си платили задължението. Вследствие на което майки с деца, пенсионери и хора в неравностойно положение остават на тъмно и без отопление в зимните месеци. От "Енерго Про" им искат по 20 лева, за да им пуснат тока, а ако искат да не стоят на тъмно до следващия ден, те трябва да си платят двойно.

Обяснението на дружество е, че спират електрозахранването на своите абонати, защото са платили след крайната дата за плащане и са в просрочие.

Тоест всеки, който си плати задължението след крайния срок и не е изключен, той бива изключван, за да може от монополното дружество да имат основание да си приберат още едни 20 лева или 40 лева за "такса включване".

Изглежда, че законът позволява на "Енерго Про" да прави допълнителни приходи с включване и изключване на своите абонати и от дружеството се възползват много добре от това. А на русенци какво им остава, освен да пият една студена вода и да си платят.

"Къде е сега г-жа Манолова и какво прави тя по този случай? Не вижда ли как се дерат кожите на гражданите", възмущават се русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари