Енергийният министър за ТЕЦ-а на Доган: Дължи 36 милиона лева на Булгаргаз

4
Николов беше категоричен, че не се използва възможността да идва максимално количество газ от Азербайджан за България в рамките на постигнатата договореност по времето на Бойко Борисов
Николов беше категоричен, че не се използва възможността да идва максимално количество газ от Азербайджан за България в рамките на постигнатата договореност по времето на Бойко Борисов Снимка: БГНЕС / Архив

Търсят се начини да не се увеличи цената на топлоенергията в София

"Борисов обяви, че ще разработват находища за природен газ - това не се осъществи. България разполага с договори за по-ниски цени на газ. Изключително бързо се построи Турски поток, а гръцката връзка все още не." Това заяви министърът на енергетиката Александър Николов по време на брифинг, предаде Евроком.  

"Въпреки, че България разполага с количества, те не се доставят в цялост от Булгаргаз. От дружеството са обявили, че причината е, че няма трасе. Изследвахме как те могат да бъдат доставени, като се оказа, че има възможност те да бъдат доставяни. ТЕЦ Варна дължи над 36 млн. лева на Булгаргаз, което е притеснително", обяви министърът.

"Търсят се начини да не се увеличи цената на топлоенергията в София. Над 70% от разходите са за природен газ. Странно е, че в столицата, където има най-много потребители, дружеството продължава да бъде с толкова ниска ефективност. Дружеството трябва да започне да бъде оздравявано", допълни Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари