Емоционален концерт на хористите от „Свети Георги Победоносец“

1

С емоционален концерт завърши творческият сезон на хористите от „Свети Георги Победоносец“

Тази година хористите от „Свети Георги Победоносец“ при Общински младежки дом Русе избраха датата 15 юни, на която да представят какво са научили през изминалия творчески сезон.

Началото бе дадено с химна на народните будители – „Върви, народе възродени“. Диригентът на хора – г-жа Мина Влайкова представи на аудиторията и на всички родители постиженията на хористите от началото на творческия сезон до сега. Не пропусна да отбележи и факта, че за толкова кратко време нейните възпитаници са успели да овладеят основните принципи в хоровото пеене, да станат част от концертния състав и да представят достойно града ни на различни форуми и конкурси в цялата страна. Хористите поднесоха на публиката разнообразна програма от различни области на хоровото изкуство - православни песнопения, възрожденски и патриотични песни, музика от чуждестранни автори, фолклорни обработки, а също така и песни за най-малките от публиката.

Най-емоционалният момент на концерта беше изпращането на Симона Георгиева – абитуриентка от СУЕЕ „Св. К. К.Философ“. Тя получи от г-жа Влайкова икона на Свети Георги Победоносец, който да я пази и закриля и да й напомня, че винаги ще бъде част от детско-младежкия хор. Ръководството на Общински младежки дом поднесе на Симона плакет за принос в дейностите на дома и диплом за отлично овладяване на хоровото изкуство. От своя страна тя изрази искрените си благодарности към г-жа Влайкова и към всички хористи, като сподели, че участието й в х ора е едно от най-хубавите неща, които са й се случвали досега. Симона получи бурни аплодисменти, а хористите я поздравиха с песента „Училище мое“.

Концертът завърши с „Многая лета“ и букети с цветя за диригента – г-жа Влайкова и пианиста – Божена Петрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари