Емил Соколов: Борисов беше проводник на руските енергийни интереси

0
С преизбирането на Борисов ГЕРБ завърши трансформацията си в хибридна партия, която имитира европейска принадлежност, но всъщност е проводник на руските интереси в Европа
С преизбирането на Борисов ГЕРБ завърши трансформацията си в хибридна партия, която имитира европейска принадлежност, но всъщност е проводник на руските интереси в Европа Снимка: Фейсбук

Вчера един бивш министър-председател и вечен лидер на ГЕРБ, самоопределящ се като куче-пазач, обясни как, ако той е на власт, ще спаси България и Украйна от Русия

 Ще върне стабилността и ще потекат реки от масло.

Кучето-пазач обаче удобно пропусна пътите, в които нарочно пусна вълка в кошарата. Борисов не просто си затвори очите за руските набези, а последното му правителство беше проводник на руските енергийни интереси. Същите интереси, които помогнаха на Путин и развързаха ръцете му срещу Украйна.

Ето част от постиженията на кучето-пазач:

- През 2016-та България беше осъдена да плати 600 милиона евро компенсации на Русия заради АЕЦ Белене. Борисов отказа да обжалва решението и подари на Русия милиони от парите на българските граждани. От самото начало проектът Белене струва на България около 2 милиарда лева, които ГЕРБ плати на Путин и Русия. Това решение се осъществи с активната подкрепа на Борисов, който уж ни пазеше от комунистите, но всъщност им даде милиарди.

- През 2017-та Борисов каза, че мечтата му е в Черно море да има 'платноходки', а не военни кораби. Той отказа да присъедини България към планирания от НАТО общ флот в Черно море. Борисов направи и всичко възможно НАТО да няма военна база във Варна, а вместо това беше направен 'логистичен център', който беше поредното отбиване на номер. Борисов направи всичко в България да няма по-силно присъствие на НАТО.

- Пак през 2017-та Борисов подписа т.нар. Пътна карта с Газпром за промяна на газовите потоци и изграждането на трасе през България, като продължение на Турски поток, което да заобиколи Украйна. По време на изграждането на Турски поток, въоръжени руснаци пазеха обекта. Въпреки че България похарчи за Турски поток 3 милиарда лева, не получи никакви икономически ползи. Турски поток обслужи не България, а Путин.

- Въпросната Пътна карта с Газпром наскоро изчезна, а от ГЕРБ отричат да имат нещо общо. Изчезването на документа не е случайно. Благодарение на кучето-пазач енергетиката на България обаче продължава да е подчинена на Русия. ГЕРБ провали всички опити за диверсификация, включително тези с Гърция и Азербайджан. Борисов целенасочено тупаше топката, за да продължи да държи България в рускаката орбита.

- Докато кучето-пазач беше премиер, в България се появиха про-руски паравоенно организации. Службите не направиха нищо, за да спрат дейността на тези организации. Руската пропаганда се разпространяваше от всички медии. ГЕРБ насърчаваха този процес, докато се преструваха на про-европейска и про-Натовска партия. Хибридната политика на ГЕРБ завтърди впечатлението, че България е троянски кон в ЕС и НАТО.

Вчера Борисов обеща още от същото, а от ГЕРБ му ръкопляскаха. С преизбирането на Борисов ГЕРБ завърши трансформацията си в хибридна партия, която имитира европейска принадлежност, но всъщност е проводник на руските интереси в Европа.

Емил Соколов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Русе
    Борисов не бил проводник, а полупровидник на Руските интереси. Абе той направо ни продаде на Путин - и нас и държавата и бъдещето ни. Пък вие си пишете глупостите в подкрепа на Тиквата Борисов - нали за това Ви плащат
  • 1
    1
    русенец
    Пълни глупости и свободни съчинения. Тиквата управлява 12 години. Ако беше руска енергийна метреса, то Южен поток щеше да е в България и АЕЦ Белене вече да е в паралел с енерго системата на страната. Тиквата обслужваше турските и американските интереси за съжаление.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари