Еманюел Макрон: Предпочитам мигранти от Африка пред български банди

3
Френският президент предизвика огромен шум с интервю, което даде за консервативното списание „Велю актуел“
Френският президент предизвика огромен шум с интервю, което даде за консервативното списание „Велю актуел“ Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон предизвика огромен шум с интервю, което даде за консервативното списание „Велю актуел“ („Valeurs Actuelles“).

Седмичното издание се определя като „дясно насочено“, а критиката срещу Макрон е главно заради възгледите на списанието. Това се интерпретира като намигане към дясното и търсене на по-добро позициониране срещу Марин Льо Пен за президентските избори през 2022 година, предаде агенция DPA, цитирана от Епицентър.

Льо Пен вече обяви, че отново ще участва във вота.

В интервюто Макрон подчертава, че ще хвърли цялата си енергия срещу създаването на паралелни общества и срещу нелегалната миграция. Той казва буквално следното: „Предпочитам легалните мигранти от Гвинея и Кот д'Ивоар (...) пред нелегалните украински или български банди. Тези негови думи обиколиха редица издания в целия свят.

Правителствени източници защитават интервюто на Макрон, като подчертават, че трябвало да се разговаря с всички французи през всички медии.

Дебатът във Франция за миграцията и Исляма се поднови заради разгорелия се за пореден път спор около носенето на забрадките като религиозен символ. Поводът е майка с ислямска забрадка, която придружавала детето си на ученически излет. Носенето им, както и всички останали видими религиозни символи, са забранени в държавните училища във Франция от 15 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари