Еманюел Макрон и Урсула фон дер Лайен планират общо посещение в Китай

0
Еманюел Макрон не посочи точна дата за пътуването или планирани срещи с представители на китайското ръководство
Еманюел Макрон не посочи точна дата за пътуването или планирани срещи с представители на китайското ръководство Снимка: Getty Images

Еманюел Макрон не посочи точна дата за пътуването или планирани срещи с представители на китайското ръководство

Френският президент Еманюел Макрон скоро ще посети Китай, заедно с ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен, съобщиха местни медии, цитирани от МениджърНюз.

„Поканих Урсула фон дер Лайен да ме придружи по време на посещението ми в Китай, каза френският президент, без да посочи точна дата за пътуването или планирани срещи с представители на китайското ръководство. Засега не е ясно дали посещението е свързано с визитата на Си Цзинпин в Русия.

В началото на седмицата китайският лидер Си Цзинпин направи тридневно посещение в Русия. След разговорите държавните глави подписаха два съвместни документа - декларация за плановете за икономическо сътрудничество и споразумение за плановете за задълбочаване на партньорството.

Владимир Путин и Си Цзинпин подчертаха, че отношенията между Русия и Китай не са военно-политически съюз и не са насочени срещу трети страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Златан
    Страхуват се поотделно да се срещнат с китайския лидер?
  • 1
    1
    русенец
    А китайците планират ли да ги посрещнат? Защото фон дер ЛайНен стоя права в Турция докато Ердоган си беше седнал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари