Владимир Путин обеща на Китай потоци природен газ

3
Русия ще доставя на Китай поне 98 милиарда кубични метра природен газ годишно
Русия ще доставя на Китай поне 98 милиарда кубични метра природен газ годишно Снимка: РИА Новости

Русия ще доставя на Китай поне 98 милиарда кубични метра природен газ годишно

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Цзинпин обсъдиха икономическите параметри на сътрудничеството между двете държави по време на втория ден от официалното посещение на китайския държавен глава в Москва, съобщават световните агенции, предаде БТА.

Пред китайския си колега Владимир Путин заяви, че до 2030 година Русия ще доставя на Китай поне 98 милиарда куб. м природен газ годишно. Двете страни са договорили всички параметри на тръбопровода "Силата на Сибир-2", посочи още Путин.

Руският президент освен това обяви, че Русия е готова да помогне всячески на китайския бизнес за инвестира в страната и да замени западни компании, напуснали страната след началото на войната в Украйна.

От своя страна Си Цзинпин изтъкна, че сътрудничеството между двете държави "постоянно се разширява" и "първите плодове" на това сътрудничество вече могат да се видят. Той допълни, че двете държави ще трябва да работят съвместно, "за да постигнат новите си цели", без да уточнява за какви цели става дума.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    атака момчета ! да го духат укронацистите !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари