Емануил Йорданов: Следващата сглобка си осигури два свободни поста на високо нив

0
Публична тайна беше, че министърът и главният секретар не се разбират
Публична тайна беше, че министърът и главният секретар не се разбират Снимка: bTV / Архив

Публична тайна беше, че министърът и главният секретар не се разбират

Намирам връзка между претърсванията в Агенция „Митници” и оставката на Живко Коцев от поста главен секретар на МВР. Това заяви в ефира на bTV адвокат Людмил Рангелов.

„Публична тайна беше, че министърът и главният секретар не се разбират. Единият от двамата би трябвало да напусне”, подчерта от своя страна бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Рангелов ДАНС може да извърши проверки като тази в Агенция „Митници” самостоятелно. „За да елиминират потребността да уведомяват когото и да било, дори и прокуратурата, са действали в условията на неотложност, да видят какво могат да намерят. Директорът на митниците във всяка държава е изключително важен и висок пост.”

По думите му моментът е избиран, а не е създаден от развоя на обстоятелствата.

"Когато наближи време за смяна, нещата стават неуправляеми. Всички чакат следващата власт, следващите изисквания. Няма изненада. Когато имаме хора, които са далеч от сферата на сигурността и нямат никакви познания, е лесно да бъдат подлъгани. Следващата сглобка си осигурява две свободни работни места на високо ниво – главен секретар на МВР и шеф на „Митници”. Отново виждаме бухалките”, смята Йорданов.

„Не виждам пречка да се махнат грифовете от конкретни засекретени документи. От практиката ми съм видял, че често се слагат грифовете без нужда. Ще следим действията на следващия вътрешен министър”, коментира той казуса с това бил ли е Мартин Божанов – Нотариуса сътрудник на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари