Задържаният антимафиот работел със служител на ДАНС, който също шпионирал за Русия

1
Действията на служителя на ГДБОП са наблюдавани в продължение на няколко месеца, обяви главният секретар на МВР Живко Коцев
Действията на служителя на ГДБОП са наблюдавани в продължение на няколко месеца, обяви главният секретар на МВР Живко Коцев Снимка: МВР

Действията на служителя на ГДБОП са наблюдавани в продължение на няколко месеца, обяви главният секретар на МВР Живко Коцев

Служителят на ГДБОП, който бе задържан днес при спецакция на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и прокуратурата заради шпионаж в полза на Русия, е синхронизирал действията си със служител на ДАНС, който също е изнасял информация към руска агентура, съобщи БНТ, като се позова на информация от свои източници.

По неофициални данни антимафиотът е изнасял информация за разследвания, в които има данни за нарушения на санкционния режим с участието на фирми с руски капитали.

"Действията на служителя са наблюдавани в продължение на няколко месеца, но по-малко от година", потвърди пред журналисти в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

"Касае се за служител на МВР, касае се за шпионски действия, като приключат всички действия, ще дадем брифинг", каза още главният секретар.

Спецоперацията е реализирана след сигнал за шпионска дейност от чужди служби.

"Акцията е резултат на съвместни действия на Държавната агенция "Национална сигурност", ГДБОП, Софийската градска прокуратура и Дирекция "Вътрешна сигурност". Касае се за служител на МВР, по-конкретно на ГДБОП, който е наблюдаван. Заподозрян е в шпионаж в полза на чужда държава и това е Русия", добави главният секретар на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари