eMAG прави индустриален парк на 90 километра от Русе

1
Новият индустриален парк ще се намира в окръг Гюргево
Новият индустриален парк ще се намира в окръг Гюргево Снимка: eMag

Новият индустриален парк ще се намира в окръг Гюргево

Румънският онлайн търговец eMAG ще изгради нов индустриален парк в северната ни съседка с площ от 100 000 квадратни метра. Той ще се намира в близост до село Жоица в окръг Гюргево, което се намира на малко повече от 90 километра от Русе.

Първият етап от изграждането на парка трябва да бъде готов до лятото на тази година, а вторият етап трябва да приключи до септември 2022 година, когато площта ще бъде увеличена до 130 000 квадратни метра, става ясно от информация на специализирания сайт Property Forum, предаде Money.bg.

Инвестицията в проекта ще бъде в размер на 90 милиона евро, като тя е била обявена през миналата година.

Общо индустриалният парк ще бъде изграден на 290 000 квадратни метра площ, като от тях ще бъдат застроени 130 000 квадратни метра. Основно той ще служи като логистичен хъб за клиенти на eMAG.

"Тези центрове са част от инфраструктурата, която ще ни изведе към нов етап от търговията и от новата икономика - дигиталната икономика. Изчисляваме, че ще създадем поне 1200 работни места в индустриалния парк, които ще имат видим ефект върху местната икономика", посочва генералният мениджър на eMAG Тудор Манеа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Къде работите?
- Никъде...
- А какво правите?
- Нищо...
- Чудна професия имате.
- Така е, ама конкуренцията е жестока.

Харесай Дунавмост във Фейсбук