Елеонора Митрофанова: За газ от „Газпром“ се плаща само в рубли

1
Ден след официалните чествания на Шипченската епопея тя се качи на Шипка, за да отбележи годишнината
Ден след официалните чествания на Шипченската епопея тя се качи на Шипка, за да отбележи годишнината Снимка: bTV

"Смятам че при политическа воля от страна на България, проблеми няма да има. За да се възстановят доставките на газ, нов договор не е нужен, защото действащият договор е до края на декември тази година“

Това каза посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в отговор на въпрос на bTV.

Митрофанова е категорична, че за тези доставки може да се плаща само в рубли.

Руският посланик се качи днес на връх Шипка, за да положи венец в памет на загиналите в Руско-турската освободителна война. Това се случи ден след официалните чествания на Шипченската епопея на върха.

По думите на Митрофанова в краткосрочен план българ-руските отношения са в рамките на „сдържано взаимодействия“, но тя е убедена, че в дългосрочен план те ще се възстановят напълно. Посланикът призна, че след изгонването на 70 руски дипломати от страната ни посолството функционира със затруднения. „Не е лесно, но не можете да ни уплашите с това“, уточни тя.

Заедно с руския посланик до паметника на свободата се качиха и от българския мото клуб „Нощни вълци“, чието руско представителство попадни под санкциите на ЕС и вече не може да пътува на територията на Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    8
    Az
    Цирк то си дебил,какъв глад каква зоофилия,каква руска икономика
  • 2
    7
    Цирк сащ
    Нека европа тъне в мизерия, глад, студ и социален разпад, сащ прокарват освен лгбт изврщенията, но и зоофилията като най-нова евроатлантическа ценности. Скоро всичките тези извращения ще са прокарани и тук чрез американските представители и чрез американските пропагандни медии дойче феле, факти.бг и други, платени от цру на сащ! А вие си мислете за икономиката на Русия, която дръпна много нагоре, доставките на газ са пренасочени към други клиенти! Който ви дезинформира в обратното, е американски представител и е българофоб/русофоб! Скоро американските представители в България в лицето на пп-тата и на дб-тата ще настояват със закон в България да се приеме лгбт и зоофилията! Това е античовешко и е болестно състояние на подчовеци!
  • 1
    6
    До 2
    До 2: Бай иване, Русия си спазва договора, но американските представители про100$$ к!р0 и @сен фасилеф отказват да плащат!
  • -5
    5
    Az
    пРосия ще се моли скоро някой да й купува газа дори във венецуелски боливари
  • 3
    4
    ПатрЕот
    Защо ли на следващия ден - сигурно да не я освиркат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари