Елеонора Митрофанова: По-ниско от това дъно никой не е падал!

4
Руският посланик разкритикува решението на ДАНС да бъдат изгонени предстоятеля на Руската църква и други двама служители на храма
Руският посланик разкритикува решението на ДАНС да бъдат изгонени предстоятеля на Руската църква и други двама служители на храма Видео: bTV

Руският посланик разкритикува решението на ДАНС да бъдат изгонени предстоятеля на Руската църква и други двама служители на храма

Нямам за какво да говоря, защото по-ниско от това дъно никой не е падал“. Това обяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова по повод експулсирането от България на предстоятеля на Руската църква в София и на още двама служители на църквата, предаде bTV.

Информацията за експулсирането дойде днес от пост на руското посолство в социалните мрежи. Там пише, че на 21 септември българските власти са взели решение да изгонят архимандрит Васиан и другите двама служители в храма зад мен.

От посолството определят тези действия като груби и фрапантни и написаха: „Очевидно е, че сегашното ръководство на България си е поставило задачата да разруши не само обществено-политическите, културните и хуманитарните връзки между нашите държави, но и да скъса отношенията между сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби руския и българския народи един срещу друг“.

А от ДАНС уточниха след тази новина, че на трима чужди гражданин – един руски и двама от Беларус, са наложени принудителни административни мерки „експулсиране“, „отнемане правото на пребиваване“ и „забрана за влизане в Република България“ за период от 5 години.

Като причината за това е извършвана от тях дейност, насочена срещу националната сигурност и интересите на България. От ДАНС допълват, че са придобити данни за действия, „свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Руската Федерация за целенасочено оказване на въздействие върху обществено-политическите процеси в Република България в полза на руските геополитически интереси“.

Темата коментираха и български политици.

Това е разработка на ДАНС. За никого не е тайна, предполагам, че Руската православна църква се използва за геополитическите интереси на Русия за хибридни действия и разширяване на влиянието това е част от дългосрочната стратегия на Путин и Русия“, обяви Екатерина Захариева от ГЕРБ, зам.-председател на парламентарната Комисия по външна политика.

Българската държава оценява рисковете си и вече действа при първи сигнали, когато вижда, че чужди интереси влияят на националния интерес“, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Bonkerz
    Съгласен съм тия удариха дъното. Руският православен патриарх Кирил е работил за съветското разузнаване, докато е живял в Швейцария през 70-те години на миналия век. Трима руски дипломати са обявени за персона нон грата от правителството на Северна Македония. Според македонски медии и съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов единият от тях е предстоятелят на руската църква в София архимандрит Васиан (Змеев). Руски духовници зоват за избиването на украинци и благославят със светена вода руските бойни машини.
  • 32
    6
    ...
    кирил пробиотика каза че реагирали веднага като разберяли за чуждо влияние. абе боклук, ще си глътна накриво хубавата не-българска биричка като те слушам. посолството реди от а до я а тук един поп ви съсипа националната сигурност. честно има ли пълни олигофрени които да повярват на това ? и като ще вадим на отчета нож, добре е да видим и имотните състояния и на нашите духовници. расота на армани от по 3 хил. евро. коли за по 100к. евро. топ на топа лукс апартаменти на топ локации. огледайте се.
  • 60
    5
    фена на Путин
    Не ДАНС а посолството ги е изгонило.
  • -14
    4
    читател
    Предполагам,че църковните служители на една църква ( руската )се назначават в друга държава по разпореждане на патриарха ( в случая патриарх Кирилл-близък приятел на Путин ) и след проучване от службите.Така,че няма нищо случайно на този свят и в медийната плява може да има зрънце истина...
  • 27
    3
    []
    Винаги може и повече, дъното може да се издълбае, пробие и т.н., и когато имаш и необходимия опит и традиция в този род дейности няма нищо невъзможно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари