Елена Поптодорова: Митрофанова трябва да бъде тотално изолирана

0
Реакцията ѝ беше грубиянска, търсеше провокация, добави бившият дипломат
Реакцията ѝ беше грубиянска, търсеше провокация, добави бившият дипломат Видео: NOVA

Да откажеш защитно облекло на Украйна е екстремна и необяснима позиция

Руският посланик у нас търсеше провокация, трябва да бъде тотално изолиран. Това коментира в „Офанзива” бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова във връзка с последните изказвания на Елеонора Митрофанова. По думите ѝ видно е търсенето на провокация и силното пренебрежение към страната ни.

Това, че днес се изговарят такива думи и се показва такова отношение, не означава, че те са нови. Загадка е защо сме се правили, че не виждаме това снизходително отношение, да не кажа пренебрежително. В момент, в който има усещането за достойнство от страната ни, настъпва грубо и арогантно раздразнение. България трябва да се освободи от това. Не се сеща, за държава от ЕС и НАТО, която да не е експулсирала руски дипломати. Тази тактика на инфилтриране на държави, за които се смята, че са вражески, не се ограничи само до България. Реакцията на Митрофанова беше грубиянска. Тя трябва да бъде тотално изолирана като личност. Разочарованието от отношението на Русия към България не е ново”, обясни тя.

Поптодорова коментира и отказа на страната ни да изпрати защитно облекло на Украйна.

Да откажеш защитно облекло на Украйна е екстремна и необяснима позиция. Разбира се, че няма да пращаме оръжия, но да те пратим бронежилетки и каски означава тотално съобразяване с Русия, което никога не ни е носило дивиденти”, добави тя.

По думите ѝ преди 15 години за страната се е обсъждало изпращането на самолети Ф-16, като тогава политически бива натисната експертната груба това да не се случи.

Щяхме да имаме много по-подготвени пилоти днес, ако това се беше реализирало. Самолетите в крайна сметка бяха изпратени за Румъния”, добави тя.

Във връзка с проведените три формата в Брюксел между евролидерите бившият дипломат коментира, че те са доказателство за започването на нов етап в отношенията.

Постави се разговорът за енергетиката на масата. Той ще бъде дълъг, но са положени основните параметри. До средата на месец май трябва да имаме и конкретни стъпки. Около 40% от потреблението на газ за Европа идва от Русия, зависими сме. Важно беше посланието от Брюксел, че ще се разгледат и националните енергийни миксове, което за първи път влиза в заключенията на Европейския съвет”, уточни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    Нели КОЛЕВА
    Поптодорова-засрами се!Беше преводач на Т.Живков,посланик в САЩ-накрая крадла на крем.Властите на Полша доказаха,че сте крадец!Такива сте в клуба по интереси т.н.Атлантически клуб.Вие работите за мен не за България,а за друга държава.Пишете отворени писма и изисквате-това е нахално и недопустимо.Дано Ви плащат достатъчно.Накрая да питам-имате ли съвест?
  • 5
    4
    Пиар
    А таз до кога ще плещи без да са и искали мнението ХОРАТА НЕ СА ЗАБРАВИ ти каква си
  • -6
    3
    да
    Митрофанова трябва да бъде не изолирана, ами изритана.
  • 11
    2
    АЗ
    Как така , вашият вестник взема интервю от тази крадла! Със сигурност Стоичков е по-достоен да дава интервю по темата!
  • 13
    1
    Баба клептоманка
    На тоя крадлив миндил кой му даде думата?!! Циганите и такива като тази правят *реклама* на България по света!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари