Елена Поптодорова: Безкрайно злощастно развитие е, че се стига до касетъчните бомби

0

Темата за касетъчните бомби е била обсъдена на срещата на върха на НАТО във Вилнюс

Представлявайки Украйна, Володимир Зеленски ще участва не само в обсъжданията, но и във взимането на всички решения, които се отнасят до страната и до войната. Така вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик в САЩ Елена Поптодорова коментира по NOVA Срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

„Сами разбирате колко важна политическа възможност се дава на Украйна да бъде един от седящите около тази маса. Зеленски беше разочарован и той не го скри. Когато стана ясен текстът на комюникето, той пусна горчив, язвителен текст в Twitter. Това се очакваше”, добави тя.

Поптодорова поясни, че осем държави много енергично са настоявали през целия първи ден на Срещата за промяна в езика - да се вкара терминът „покана”. „Това вече би отговорило на очакванията на украинската страна и на Зеленски. Но се оформи много сериозна дискусия дали „покана” трябва да присъства в текста. Надделя мнението, че не е време да се залага”, уточни тя.

Като много важно Поптодорова посочи елиминирането на фазата за подготовка на Украйна. „Това е една дълга процедура по изпълняване на определени изисквания. Това не е специален фавор. Това е нещо, което тя си извоюва. Украйна вече върви много напред”, подчерта вицепрезидентът на Атлантическия клуб и бивш посланик в САЩ.

„Много мощна подкрепа, изразяваща се в практически пакети, получи Украйна. Но вижте - ние искаме войната да не е на нашия праг. Единственият път, по който можем да я оттласнем, е като постигнем прекратяването ѝ през надделяване на Украйна в тази ужасна война. Мирът преминава през подкрепата на Украйна”, заяви Поптодорова.

Тя поясни, че по време на срещата темата за касетъчните бомби също е била обсъдена. Но попита: „Защо година и половина никой не се сети за това, когато те се използват от Русия”. И добави: „Безкрайно злощастно развитие е, че се стига до това оръжие, за да се осигури напредък и надмощие на фронта. Ако Русия ги използва за нападение, агресия, то Украйна е принудена да ги използва за отбрана и отвоюване”, категорична е Поптодорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    ...
    Твоите уроди от щатите стигат до там. Боклук ! Те ескалират. Братята само ще разхвърлят труповете на укронацистите.
  • 10
    4
    Одеколончев
    Чумата поптодорова отново се изказа - "Безкрайно злощастно развитие е, че се стига до касетъчните бомби? Наглост!
  • 3
    3
    Лена клептоманката
    Да фърлят бомби че и аз да си набера малко без да плащам
  • 14
    2
    Парфюм
    От кога разбираш освен парфюми и за одиклон .
  • 15
    1
    Аз съм
    Тази върнали откраднатото от летището. И колко я глобоха
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари