Елена Гунчева: Как може да отделите повече време на Марадона, отколкото на професор Чирков?!

24
В България образованието и почтеността не са на мода
В България образованието и почтеността не са на мода Снимка: БГНЕС

Преди няколко дена почина един голям българин – проф. Чирков. Спасил много хора, направил много за здравеопазването, голям човек. Непримирим. И позволил си в последните си дни да даде оценка на некадърното ни управление, катастрофата в здравеопазването и ковидясването

Това пише Елена Гунчева в Свободно слово.

Подлогите на властта, които я обслужват чрез медиите, тези дни отделиха повече внимание на смъртта на Марадона, отколкото на професора. Кой каквото разбира и се интересува, нали? В България образованието и почтеността не са на мода.

А днес стигнаха и тинята. В „24 часа “ излезе статия, че проф. Чирков щял да се среща с Илия Павлов в деня на убийството му. Браво, бе, журналиститутки! Срам нямате. И веднага се запитвам защо няма статии в свинските и пик-ливи медии за срещите и съвместния бизнес на Мутрата с Румен Пашата. Със сикаджийските босове /може би защото дори на снимките се вижда, че е момче за всичко/? Със съвместна работа с една морска групировка? Защо не публикувате снимки на премиерина от тъмното му сикаджийско минало? Защо не публикувате докторската му десертация? Може би защото никой не може да я открие?

Низостта дъно няма. Просто е гнусно и гадно. Дори ибрикчийството си има някакви граници. Не свобода на словото, няма свобода подобни подлоги завинаги да бъдат изритани от журналистиката. Да се ровят в помията, да очернят неудобните на властта, да посягат на достойнството дори на мъртвите! Спрете се!

Професорът ще го помнят всички. Вашите имена – никой. А и най-възхваляващите Мутрата ваши публикации няма да предизвикат нещо повече от позиви за повръщане!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари