БАН представи нова генерация роботи с изкуствен интелект

0
Изкуственият интелект навлиза все повече и в медицината
Изкуственият интелект навлиза все повече и в медицината Видео: NOVA NEWS

Днес отбелязваме Световния ден на интелектуалната собственост

БАН представя нова генерация роботи с изкуствен интелект.

В Патентното ведомство има ден на отворените врати. Тук се демонстрират уникални роботи, които ще служат на хората днес и в бъдещето.

Електроинженерът Мартин Ралчев заяви за "Социална мрежа" по NOVA NEWS, че изкуственият интелект навлиза все повече и в медицината.

Ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Добромир Димитров каза, че е важно да се съчетаят интелектът на хирурга с интелекта на робота и симбиозата да даде по-добър резултат за самите пациенти.

Според него роботизираната хирургия вече е и настояще, но със сигурност ще определя много повече процеси и в бъдеще.

"Категорично роботизираната хирургия е много по-щадяща за пациентите и това е доказано от редица изследвания. Пациентите се възстановяват много по-бързо", каза още проф. д-р Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари