Елена Гунчева: Избираме чалгата като форма на политика

7
Всеки народ заслужава съдбата си.......жалко
Всеки народ заслужава съдбата си.......жалко Снимка: Фейсбук

За тридесет години от българската политика разбрах само, че за собственият ми народ дъно на простотията няма

Като се започне от скачането като шебеци по площадите, гласуването за Жорж Ганчев, защото изглеждал добре, за Борисов, защото изглеждал мачо, а сега и за Трифонов, защото пеел патриотично....бедни ми, бедни народе, така и няма да се измъкнеш от калта, в която се чувстваш уютно.

И донякъде мога да разбера гласоподавателите на ДБ, въпреки, че джендърският уклон не ми харесва. Но поне има някакво разумно обяснение. Мога да разбера дори гласоподавателите на ГЕРБ и БСП. Но гласуването за пееща чалга мутра с идеята, че с песни и танци ще спаси България, не мога и туйто.

Отказът от разумно мислене явно е народопсихология. Избираме тези, които са най-близки по манталитет до нас. И понеже опростачването на българската нация върви усилено три десетилетия, избираме чалгата като форма на политика. След банкянската мутра - чалгализирана мутра.

Нима забравихте как ви изкара акъла с АЕЦ "Козлодуй"? Нима забравихте колко грозно се подиграваше и гавреше с Лили Иванова, Марта Вачкова и онова момиче - Лили, от бенда? Нима забравихте презрението, с което се качваше на джипката, заобиколен от охрана, нима забравихте, как пееше колко са бели душите на мутрите?!?

НЯМА ТАКЪВ НАРОД! Срамувам се. Гадно ми е. Имаше свестни партии и коалиции с програми, които не се страхуваха да излезят на срещи с избирателите и да отговарят на въпросите им. Вие избрахте този, който толкова ви презира, че дори не дойде при вас. Не излезе на протестите, направи най-мазното интервю с Борисов в историята на телевизията, предложи Кунева за президента.....а сега му се радвате като новия спасител....

Всеки народ заслужава съдбата си.......жалко!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари