Велосипеди и тротинетки карат с бясна скорост в центъра на Русе

6
Майка от Русе: Детето ми беше блъснато от друго дете на колело, което караше с бясна скорост
Майка от Русе: Детето ми беше блъснато от друго дете на колело, което караше с бясна скорост Снимка: Dunavmost / Архив

Майка от Русе: Детето ми беше блъснато от друго дете на колело, което караше с бясна скорост

3-годишно дете е блъснато от друго дете на велосипед в пешеходната зона в центъра на града. Майката на пострадалото дете изрази възмущението си, че не се вземат мерки за ограничаване на движението на тротинетки и колелета, въпреки обявената забрана от Община Русе, предаде Русе Медиа.

„Искам да изостря вниманието на всички, че въпреки ограниченията за движение на тротинетки и велосипеди на територията на пешеходна зона в центъра на гр. Русе, е пълно с такива и, на всичкото отгоре, карат с бясна скорост. Обявените проверки явно са просто PR на Общината. Детето ми е на 3 г. и беше блъснато от друго дете на колело, което караше с бясна скорост в парка пред Общината.

След случая Пътна полиция състави акт на родителите, както и протокол за ПТП. За щастие детето няма счупвания, а само контузии от гумата на колелото по крачето. Майката най-нагло заяви, че трябва да си водя детето на площадките и да го пускам да тича само там. Най-смущаващото в случая е, че докато чакахме за рентген пред Спешното, се появи друга жена с подут крак, също блъсната от велосипедист дете в района на Операта. Два инцидента, по едно и също време и в един същ район говорят най-малкото, че велосипедисти и тротинетки не биват санкционирани“, коментира Галена Схаутен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    38
    Мнение
    Всички проблеми са в резултат на накадърното управление на немислещия индивид. По-скоро на мислещият само с долната си глава. Такъв нерез за началник, градото никога не е имал
  • 3
    37
    Дедо Мъде
    Що, не и извъртя един ШАМАР, ама тъй, да и са извърти слполя чак зад вратъ!!!
  • 2
    36
    До майката
    Съжалявам за детето ви, но вие къде бяхте и защо не бяхте плътно до детето си. Те са деца и все още не разбират затова са родителите. Стреса е бил както за вашето дете така и за другото което го е блъснало. Мисля че по страшни са тези които карат електрическите тротинетките и електрическите мотопеди по пешеходните зони и то с много висока скорост
  • 12
    35
    трольо
    Абе "машинистите" на тия влакчета имат ли шофьорски книжки? Някой някога тества ли ги за алкохол и наркотици? Или за ТИМаджийския бизнес ЗДП не важи? :)
  • 19
    34
    А влака?
    Абе тия влакчета дето бръмчат по пешеходните зони не са ли проблем? И нещо даже по-важно - тези влакчета нямат регистрационни номера, нямат ГО а се движат и по улици с автомобили, като имам предвид участъка на ул. Александровска минаваща пред СОУ "Христо Ботев". Ако стане ПТП кой ще плаща щетите? Това е брутално и нагло ежедневно нарушение на ЗДП а те тръгнали да глобяват велосипедисти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари