Париж забранява електрическите тротинетки

2
Само за миналата година в Париж трима души са загинали на пътя и близо 500 са били ранени при инциденти с електрически тротинетки
Само за миналата година в Париж трима души са загинали на пътя и близо 500 са били ранени при инциденти с електрически тротинетки Снимка: БГНЕС

Само за миналата година в Париж трима души са загинали на пътя и близо 500 са били ранени при инциденти с електрически тротинетки

Париж забранява електрическите тротинетки. Така Франция стана първата европейска държава, която предприема толкова крайни мерки. Кметството обясни, че решението е свързано с опасения за сигурността на пешеходците, предаде NOVA.

По-рано компаниите, които предлагат наем на електрическите скутери в града, предложиха да актуализират изцяло правилника за управление на тротинетките. Въпреки това вотът беше абсолютно категоричен - цели 89% - „за” забраната им. По данни на полицията в Париж, само за миналата година трима души са загинали на пътя и близо 500 са били ранени при инциденти с електрически тротинетки.

„Тук съм, за да гласувам „против” скутерите в Париж, защото мисля, че те често причиняват инциденти, както за тези, които ги карат, така и за пешеходците. В моята лекарска практика срещам много подобни инциденти, причинени от скутери, така че наистина виждам негативните ефекти”, коментира Одри Кордие, лекар.

„Единственият начин да виждам по-често внуците си, които живеят на другия край на Париж, е да могат да карат скутери. Понякога метрото или автобусите не работят, а и обикновено с тях пътуват между 45 минути и час. Със скутера пристигат за 25 минути”, казва пенсионерката Кристин Ле Бре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари