Екзекуция на бизнесмен посред бял ден в София

0
Петър Христов е застрелян в гърдите
Петър Христов е застрелян в гърдите Видео: БГНЕС

Показно убийство посред бял ден в София. Убиха бизнесмена Петър Христов пред офиса му в столичния квартал "Манастирски ливади".

Покушението е извършено тази сутрин. Сигналът в полицията е подаден 5 минути след 10 часа. На място веднага пристигат полицейски екипи, които отцепват района на улица „Ралевица”, недалеч от мол „България” в квартал „Манастирски ливади”. В района има голям и луксозен жилищен коплекс и още сгради в строеж, предаде БГНЕС.

Криминалисти и служители на СДВР започнаха незабавен оглед. Бизнесменът Христов е откаран във Военномедицинска академия от своя шофьор, където половин час след приема в реанимация, издъхва.

Според различни източници, той е застрелян в гърдите. По него е стреляно няколко пъти.

Основните версии, по които разследващите работят, са свързани с бизнеса на Христов. Освен в хранително-вкусовия бизнес, той е имал интереси в строителството. Не изключваме и версии, свързани с личния му живот, казаха от полицията. На този етап МВР няма данни бизнесменът да е получавал заплахи за живота.

„Основните версии за убийството към този момент са свързани с неговия бизнес. Той има интереси в строителството, хранително-вкусовата промишленост. С добра репутация е в обществеността. Не изключваме и версии, свързани с личния му живот”, съобщи директорът на Главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски. Той добави, че "към настоящия момент нямаме данни спрямо убития в София бизнесмен да са отправяни заплахи, той не е имал охрана".

Директорът на СДВР Старши комисар Ивайло Иванов каза още, че не са установили Христов да е имал интерес с високо рискови акцизни стоки.

Стрелецът се издирва.

Петър Христов е собственик на "Лактима Балкан", производител на популярния айран "Балкан". Компанията е една от водещите в България в сегмента на млечната промишленост.

Убийството става буквално по-малко от 24 часа откакто стана ясно, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил. Тялото му беше намерено вчера в Луково. Ангелов се е самоубил с малокалибрено оръжие със заглушител. Тялото му бе открито в друга вила, съседна на тази, за която се смята, че я е обитавал преди убийствата.

БГНЕС припомня, че в средата на месец декември – на 18 декември, в 8.30 часа сутринта, на столичната улица „Дунав” бе стреляно по 43-годишния Иво Стаменов – директор на отдел „Фискален контрол” в Национална агенция по приходите.

Опитът за покушение срещу ръководния служител на НАП бе извършен от неизвестен към момента стрелец, докато Стаменов бил в джипа си и се канел да тръгне към службата. По-късно главният прокурор и финансовият министър окачествиха стрелбата по данъчния шеф като опит за посегателство върху държавата и държавността.

Отново през януари, но преди две години - през 2016 г., в гориста местност край Бистрица беше убит Александър Антов, шеф на модна къща "Агресия".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари