Експрес "Свързана Европа" спря на русенската гара

0

Заместник-кметовете на Община Русе Златомира Стефанова и Димитър Недев посрещнаха снощи експрес „Свързана Европа“ (Connecting Europe Express), пътуващ през европейските столици в рамките на месец по повод Европейската година на железопътния транспорт

От 2 септември до 7 октомври влакът „Свързана Европа“ ще премине през територията на 26 страни, за да повиши осведомеността за ползата от железниците и да разкаже за предизвикателствата, които все още стоят пред европейските страни в сферата на транспорта. Идеята е в експреса свободно да се качват граждани, които да дискутират бъдещето на железопътния транспорт с представителите на Европейската комисия и ръководителите на компетентните институции в съответната страна.

Сред пасажерите в него бяха Дирк Бекерс — изпълнителен директор на Европейската изпълнителна агенция климата, инфраструктурата и околната среда /СТЕА/ и Хералд Руйтерс - директор в Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европейската комисия, отговарящи за намаляването на парниковите газове от транспортните средства и превръщането на Европа в първия климатично неутрален континент, съгласно Зелената сделка.

Най-старата жп гара в България се намира именно в Русе и в нея се помещава единственият в страната ни Музей на транспорта. Във връзка с бъдещото му развитие общината работи съвместно с БДЖ.

Надяваме се, че музеят ще получи необходимата популярност сред бъдещите гости на града ни“, сподели пред гостите Златомира Стефанова.

До момента влакът е преминал през Португалия, Испания, Франция, Италия, Австрия, Хърватия, Босна, Сърбия, Северна Македония и България, и днес продължава своето пътуване към Букурещ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Преди години, по време на рекламите, можеше да идеш до хладилника. Сега можеш да идеш и до Кауфланд...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари