Експлозия в склад за боеприпаси в Украйна

0
Евакуирани са 10 000 души
Евакуирани са 10 000 души

В склад за боеприпаси в Черниговска област в Украйна през нощта избухна взрив, последван от пожар, съобщи на страницата си във Фейсбук генералният щаб на украинските въоръжени сили, цитиран от ТАСС.

Във връзка с взрива в арсенала в района на селището Ичня са въведени ограничителни мерки. Първият сигнал е постъпил от началника на арсенала в 3,30 ч. Не се съобщава за жертви, отбелязва Ройтерс. Оперативна група начело с началника на генералния щаб е пристигнала на местопроизшествието, предаде БТА.

Държавната служба за извънредни ситуации съобщи, че е получила информация за пожар и взривове на техническата територия на Шести арсенал на Министерството на отбраната в района на Ичня, Черниговска област, и е организирана евакуация на населението от зоната на възможните поражения. С изпратения автотранспорт от опасната зона са евакуирани около 10 000 души, се казва в официалното съобщение.

От 4,22 ч. е затворено за полети въздушното пространство в радиус от 20 км, спряно е движението на жп и автомобилния транспорт. По информация на службата територията на арсенала е около 682,6 хектара, от тях 402 хектара са техническа територия.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари