За 5 дни гръмнаха складове за боеприпаси в България, Франция и Германия

0
Горски пожар избухна край Берлин след експлозии в помещения за съхранение на снаряди
Горски пожар избухна край Берлин след експлозии в помещения за съхранение на снаряди Снимка: ЕПА

Горски пожар избухна край Берлин след експлозии в помещения за съхранение на снаряди

Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в Берлин в четвъртък сутринта, предизвикан от експлозии, избухнали в склад за боеприпаси, предават световните агенции. Около 100 пожарникари се борят с огъня в гората "Грюневалд" в германската столица, в западната част на града. Пожарът се разпространявал бързо и се чували мощни експлозии от мястото, където се съхранявали стари боеприпаси от Втората световна война и фойерверки. Мястото е било предназначено и за контролирани експлозии, пише вестник СЕГА.

Така само в рамките на пет дни са регистрирани взривове в складове за боеприпаси в три европейски държави - последователно в България, Франция и Германия. 

Първо, в неделя сутринта гръмнаха складове на българската оръжейна фирма "Емко" край Карнобат. Причините все още се изясняват, но собствениците твърдят, че няма как да не е имало външна намеса.

В сряда пък няколко души бяха ранени при експлозия в завод за производство на експлозиви Йоренко (Eurenco) в Бержерак, Югозападна Франция. Предприятието произвежда експлозиви за военни и граждански цели, както и горива, включително и ракетни.

Според европейските директиви заводът, който произвежда нитроцелулоза за боеприпаси, е класифициран като високорисков за пожари и токсични материали.

След експлозията е имало пожар. Причините за взрива все още не са ясни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    daskal
    Аааа... Случайни са. Абсолютно случайни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари