Експерт: Не е изключено целта на бомбените заплахи да са именно изборите

2
Възможно е да се отвлече вниманието на органите за сигурност от купуването на гласове, подчерта Славчо Велков
Възможно е да се отвлече вниманието на органите за сигурност от купуването на гласове, подчерта Славчо Велков

Възможно е да се отвлече вниманието на органите за сигурност от купуването на гласове, подчерта Славчо Велков

"Бомбените заплахи срещу училища в страната са достатъчно тревожни, защото не са нещо ново в терористичната практика. Без съмнение, по отношение на обектите, към които са отправени заплахите, може да бъде отнесено към формите на така наречения училищен тероризъм. И то в по-безопасната част – заплаха от насилие, а не проявено насилие". Това заяви в ефира на NOVA експертът по сигурността Славчо Велков.

По думите му в конкретния случай става въпрос за нещо по-организирано, тъй като заплахите са над 100. „Говорим за заплахи отправени по комбиниран способ – по имейл, по телефон. Може да се говори за телефонен тероризъм, а не кибертероризъм. В конкретния случай буди тревога факта, че заплахите се случват на територията на цялата страна. Притеснителни са и твърденията, че извършителите са повече от един. Като прибавим и това, че след няколко дни предстоят и парламентарни избори, а избирателните комисии в по-голямата си част ще са съсредоточени в сгради на училища, това е изключително сериозно и не трябва да се пренебрегва”.

Според него не би могло да се изключи версията целта на заплахите да са именно изборите. „Въпросът е дали това е тест за реакцията на органите за сигурност за самите избори. И дали не цели да пренасочи дейността на тези структури в друго направление, към друга опасност, а не към усилията за предотвратяване на купуването на гласове”, подчерта Велков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари