Експерт на РИОСВ - Русе участва в конференция на ЮНЕСКО

1
Момчил Петров от природен резерват „Сребърна“ е бил включен в работната група за обсъждане на превенцията на риска от бедствия
Момчил Петров от природен резерват „Сребърна“ е бил включен в работната група за обсъждане на превенцията на риска от бедствия Снимка: БГНЕС

Момчил Петров от природен резерват „Сребърна“ е бил включен в работната група за обсъждане на превенцията на риска от бедствия

Експертът по биологично разнообразие в ПР „Сребърна“ Момчил Петров взе участие в субрегионална среща в град Котор (Черна гора), в края на октомври, съобщават от РИОСВ - Русе. Срещата е организирана от офиса на Центъра за световно наследство на ЮНЕСКО във Венеция. Целта на форума е да се обсъдят идеи и предложения във връзка с изготвянето на регионален план за действие за Северна Америка и Европа за обектите на Конвенцията за световното наследство. Участие в срещата са взели представители на Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Гърция, Черна гора, Малта, Северна Македония Молдова, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

Експертът на ПР „Сребърна“ е бил включен в работната група за обсъждане на превенцията на риска от бедствия и смекчаването на последиците от тях в контекста на обектите на световното наследство.

Поддържан резерват „Сребърна“ е един от трите обекта на Световното природно наследство на ЮНЕСКО в България заедно с НП „Пирин“ и резервати в НП „Централен Балкан“, които участват в серийния обект „Първичните и коренни букови гори в Карпатите и др. региони на Европа“. Периодично Центърът за световно наследство провежда процедура за докладване на състоянието на обектите на защита, под формата на е-въпросник. С цел отстраняване на слабостите в управлението на обектите на Конвенцията, констатирани при последното докладване, се изготвя регионален план за действие, който ще се изпълнява през следващото десетилетие.

В резултат на проведената среща са изготвени предложения, които да бъдат включени в плана за действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    Гражданин
    Къде са тези "експерти" от РИОСВ Русе. Да Сребърна е уникален Резерват, но защо не им пука за хората в гр. Русе. Х ората не са важни те пречат на природата а техните утровтели не. Те не тровят птиците а само хората. За жалост тровят всичко наред Слава Богу че Сребърна е далеч от Русе.
  • 2
    3
    До 3
    Еми кажи и да пусне някоя снимка във фацебука, или поне мъжъ и да пусне в неговия си. Може и в Официалният му Фацебук да постне. Като беше служителка на мъжа си колко много снимки постваха и двамата не е истина.
  • -1
    2
    Ахмед Доган
    Екскурзия в Париж
  • 3
    1
    Колежка
    А Експерт Василена Милкова не е ли била на конференцията?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари