Експерт: Facebook на телефона показва с кого спите

2
Експертът обясни какво е Наталия, която прозвъни телефоните на софиянци
Експертът обясни какво е Наталия, която прозвъни телефоните на софиянци Видео: NOVA

Любомир Тулев обясни какво е Наталия, която прозвъни телефоните на софиянци

Всеки от нас, който е ползвал Google между 2006-та и 2014-та година, което на практика означава, всеки който е имал интернет през това време, има право на парично обезщетение заради заведено съдебно дело срещу технологичния гигант. Експертът по киберсигурност Любомир Тулев разказа, че това е преди да бъде въведен елемента за лични данни GDPR.

„Когато регистрирате ваш профил в тези големи гиганти – гугъл и всевъзможни доставчици искаха всевъзможна информация, която може да използват с маркетингова насоченост.

Facebook, който е собственик на Месинджър и на WatsApp, ако на Вашия телефон имате месинджър на Facebook, той предава информация къде вие спите. Когато гелокацията не се променя, фейсбук разбира това. Ако до Вас спи друг потребител на Фейсбук, става ясно с кого живеете”, обясни Тулев.

Според него при Наталия (мнозина жители на София получиха обаждане от женски глас, представящ се за Наталия, която ги пита дали са от София) няма изкуствен интелект. „Това е предварително записан разговор. Подобни случаи няма да бъдат инцидентни”, каза експертът.

Според него трябва да бъдем готови и внимателни да не предоставяме чувствителна информация за нас самите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    .!.
    да бе...в един 10-15 етажен блок, с население колкото едно малко село пак не се променя геолокацията - кво шъ кажи фесо? че кака Пена спи с цяло село?!?
  • 4
    1
    Истината
    Не facebook а facebokluk!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари