Експерт: Детската пушка, с която са обстрелвали украинчета в Свети Влас, е била опасна

0
"Тази ситуация дава възможност да прогледнем, натрупа се много фалш в годините. Кампанията за обезценяване на живота, който водим, тече отдавна и идва от Русия", каза психологът Росен Йорданов
"Тази ситуация дава възможност да прогледнем, натрупа се много фалш в годините. Кампанията за обезценяване на живота, който водим, тече отдавна и идва от Русия", каза психологът Росен Йорданов Видео: NOVA

Според Богомил Николов от "Активни потребители" детските играчки със сачми са разрешени, но има изисквания към силата на изстрелването

Непълнолетни стреляха срещу украински деца, настанени в хотел в Свети Влас. Украинки, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, изпратиха на NOVA видеоклип, в който се вижда как децата стрелят по хотела. Момчета от къщата срещу хотела ги обстрелвали със пластмасови топчета от детска пушка. Информацията за това се появи в неделя.

Според Богомил Николов от "Активни потребители" детските играчки със сачми са разрешени, но има изисквания към силата на изстрелването. "Тези, които видяхме в клипа, поразително приличат на забранените от ЕС. Ако съдим по следите по стената, вероятно пушката е била опасна. Правилно би било да се привика Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и тя да вземе продукта, за да го изпита. В случай, че не отговаря, да се изтегли от пазара, защото вероятно е в ръцете на още хиляди деца", посочи той. И допълни, че много родители пътуват за Турция за по-евтини играчки, но при тях има други регулации. 

От своя страна психологът Росен Йорданов смята, че ако децата са слушали вкъщи, че украинците са лоши, това ще се отрази на поведението им. "Децата нямат понятие за добро и лошо, ориентират се по етичните принципи на родителите си", отбеляза той.

По думите му гледките на конфронтации между различните позиции размиват критериите за позволено и непозволено.

"Тази ситуация дава възможност да прогледнем, натрупа се много фалш в годините. Кампанията за обезценяване на живота, който водим, тече отдавна и идва от Русия. Ние сме в състояние на дълга фрагментация в обществото, но след такива кризисни моменти се получава на преструктуриране на здравомислещи хора", подчерта Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    До номер 4
    Ти украинец ли си или българомразец?
  • 2
    4
    Българин
    Нормално е децата да са слабоумни като родителите си. Явно те са някои дърти кумуняги, които се наливат с пърцуца, величаят Сатрапия и плюят по прокудените от войната невинни украински жени и деца! Такива трябва да се командироват еднопосочно в Сибир! Това не са българи!!! Слава Украина!!!
  • 1
    3
    Ваня
    Всички тези прояви нямаше да съществуват и нямаше да се приемат като нещо извънредно (защото и без украинските бежанци в България има много кражби, побоища над мирни граждани, вандалщина) , ако бежанците бяха настаняване в бежански лагери, както в другите европейски страни! Тези, бягащи от войната хора, трябваше по закон да се подслонят в обособени за целта места с компактно украинско население, където щяха да имат възможност да работят, обслужвайки своите всекидневни нужди, да не са изолирани и да имат действително правата, които им дава статута на бежанец!
  • 1
    2
    darkaveng
    Боже, Моля те от все сърце - прибери ги тез "психясали" Идиоти, немедленно! А росенчо - директно на "4-ти километър", завинаги!
  • 6
    1
    азбукарче
    Слава Богу, че не видяхме раничка или синина от стрелбата и дечицата са здравички! И явно с майките си живеят в хотели на морето, плаща им се храната и спането.... Горките наши пенсионери.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари