Екшън на магистрала "Тракия": Полицаи преследваха кола в насрещното

0
Беглецът се оказал 72-годишен мъж
Беглецът се оказал 72-годишен мъж Снимка: Дарик / архив

Полицията успяла да спре нарушителя след 3 км преследване

Кола шофира в насрещното на АМ „Тракия“, съобщиха от полицията в Пазарджик.

При редовен обход на аутобана с цел контрол, полицейският патрул спрял за проверка автомобил в района на 69-ти километър в платното по посока за София.

По време на проверката полицаите забелязали, че в съседното платно по посока Бургас в скоростната лента се движи бързо автомобил „Фиат“, но в насрещното движение.

Полицаите действали светкавично – качили се на автомобила си, пуснали светлината и звуковата сигнализация и започнали да шофират успоредно с леката кола, докато подавали знаци на водача да спре.

Три километра по-късно леката кола спряла, но в насрещното движение в скоростната лента.

Униформените бързо успели да отбият движението и да обезопасят трасето докато автомобила бъде изтеглен.

Оказало се, че зад волана бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, но към момента живеел в брациговското село Бяга.

Той бил дезориентиран, не могъл да даде смислено обяснения защо управлява колата си в насрещното движение на изключително натоварената автомагистрала „Тракия“. Водачът е правоспособен, бил тестван с дрегер, като пробата му е отрицателна.

Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат обратно в къщи.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари