Екс депутатът Христо Марков бере душа, без да има кой да му помогне

1
Приятели, Христо умира, моля ви, сторете нещо!
Приятели, Христо умира, моля ви, сторете нещо! Снимка: bTV

Бившият депутат Христо Марков е в много тежко, безпомощно състояние и може във всеки един момент да почине, без някой да му окаже помощ.

За това алармира на профила си във Фейсбук писателят Румен Леонидов, който е негов близък приятел.

"Приятели, Христо Марков лежи на пода от вчера и умира, вратата му е заключена отвътре и не може да извика Бърза помощ! Моля ви, сторете нещо, извикайте Пожарната и линейка и го спасете. Говорих преди минута с него, едвам говори, умирам казва, умирам! Майнички, сторете нещо! Бог да му е на помощ", пише Румен Леодинов. 

Христо Марков е един от създателите на СДС в Пловдив. Бил е депутат във Великото Народно събрание и в 36-ото Народно събрание. Заедно с легендарния отец Амбарев създават СДС - Пловдив. Ексдепутатът е роден на 16 януари 1962 г. По майчина линия е от рода на войводата Христо Чернопеев и писателя антикомунист Трифон Кунев. 

След като излиза от Народното събрание, Христо Марков преживява няколко срива в личния си живот. През 2013 година съпругата му го изхвърля посред зима на улицата. 

"Не ми се спомня за това. Сега, като се връщам назад, не знам как съм го преживял. Наистина, друг човек може би нямаше да издържи на това, през което преминах. Няма никога да забравя, когато през 2013 година бях изхвърлен, се качих горе във вилата. Там първо нямаше ток, а дърва изобщо нямаше. Беше минус 21 градуса, така съм спал, студ, без никакви пари, без ядене, страшно беше. Не знам как издържах. Човек трябва да умее да стиска зъби и да се бори. И освен това дело за апартамента, съпругата ми беше завела дело за принос в семейното огнище. Нейният принос според нея бил 90%, а моят 10%. Представяте ли си, на всичките ми заплати като депутат, на всичките ми старания да купувам вили, да помагам на семейството, искаше имуществото ми да бъде разделено 90 на 10 в нейна полза. Тя ми обра всички ценности", разказва Марков, предава Блиц. 

Все още не е ясно какво е действителното състояние на Христо Марков, в момента негови приятели се организират, за да стигнат до дома му и да разберат какво се случва с него.

Мобилният му телефон е включен, но не отговаря на него. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари