„Еконт“ ще начислява по-висока пътна такса за всички пратки от юни

1
Куриерската фирма мотивира решението си с високите цени на горивата и предстоящото вдигане на тол тарифите
Куриерската фирма мотивира решението си с високите цени на горивата и предстоящото вдигане на тол тарифите Снимка: Ekont

Куриерската фирма мотивира решението си с високите цени на горивата и предстоящото вдигане на тол тарифите

Най-голямата куриерска фирма в България – „Еконт“ – ще начислява по-висока пътна такса по всички пратки. През юни такса „Пътни условия“ на компания скача от 14 на 20%. Като мотив за увеличението компанията посочва повишените цени на горивата и различните налози на пътната мрежа в страната.

"Съобразно икономическите процеси в страната Ви информираме, че за месец юни ще начисляваме 20% такса „Пътни условия“ по Вашите пратки. Тази драстична промяна е свързана с повишаването на цената на горивата и различни такси на пътната мрежа“, гласи съобщение, изпратено до клиентите на куриерската компания, предава Economic.bg.

От официалната страница на „Еконт“ става ясно, че въпросната такса се формира от различни компоненти, които се актуализират на месечна база. В таксата влизат цените на горивата, тол таксите, състоянието на пътната мрежа в страната, други такси, обвързани с пътната мрежа, както и амортизацията на бусовете и камионите, с които се извършват доставките.

Такса „Пътни условия“ в този си вид започна да се начислява през юли миналата година, когато предшестващата я такса „Гориво“ бе преименувана и повишена от 1 на 8%. Впоследствие е вдигана отново.

Припомняме, че новите тол тарифи, които бяха обявени от регионалния министър Гроздан Караджов и изправиха на нокти превозвачите в страната, все още не са влезли в сила. Те са качени за обществено обсъждане, което трябва да приключи на 13 юни, като реално ще започнат да се прилагат от 1 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Русенлия
    Този дърт мизерник не се надтни на пари. От Германия пратката идва по-евтино отколкото от Варна. Лошото е че в България конкуренция няма. Спиди винаги вдигат цените след Еконт, антиквариатът Български пощи въпреки огромната си структура нищо не прави по отношение пратки наложени платежи и прочие. Пуснеш ли нещо през Български пощи има голям шанс да не стигнe. Ето ви я ПРОМЯНАТА!!!
  • 7
    4
    Геро
    Да повишава цените, нали има други куриери, отиваме в Спиди, например. Работим на пазарен принцип. Абе, С@bев наяждане нямаш, къде ще ги носиш тия пари? Или краят му се вижда и бързаш да осчетоводиш рушвета за министерския пост.
  • 14
    3
    Трета. Къща
    Ами нали трябва да си купи трета къща в Испания и още някое и друго превозно средство. Някои обедняваме, други продължават да забогатяват!
  • 12
    2
    Този
    Нали трябва да се върни парите министъра дето си купи поста.
  • 12
    1
    Спиди! Спите ли!
    Ей ви я пазарната ниша!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари